Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çok yazdım, yine üstünde durmak istiyordum:

        Tarihi, kültürel, siyasi çatışma nedenleri bir yana… “PKK saldırıları”nın belli dönemlerde patladığı anlar iyi incelenmeli. Herkes tarafından.

        Ama şimdi bu konuda yazmayacağım.

        Binlerce ailenin, hem de çok ölü kaldırmış veya çok hırpalanmışların kazandığı haklardan, “benim anladığım gazetecilik” türünün, inatçı yazıların karınca kararınca katkıda bulunduğu “sevinçler”den, sevinenler söz edecek.

        Ben de, kiminin burun kıvırdığı onca yazımın vardığı yerde; mesleki, insani, vicdani huzur duyacağım.

        Bu mevzulara hiç girmeyen gazeteci, cumhuriyetçi, demokrat familyalarına selam edecek, haklar için mücadeleyi öğrenen herkese içten sevgi ve saygı yollayacağım.

        SEVİNÇTEN AĞLAYAN UZMAN

        (Meclis, kolayca ölüme yollanan uzman çavuşların; sağlığı bozuldu, 45’ine geldi diye kolayca atılmalarını kader olmaktan çıkardı.)

        Esef Merdoğlu (Emekli Uzmanlar Derneği Başkanı):

        Sayın Talu; Bu sizin ve bizim için, maddi karşılığı olmayan büyük ödül.

        Siz de onları yazmıştınız; üçüncü çocuğunun doğumu esnasında 45 yaşına gelince işinden çıkarılan arkadaşımızın eşi şimdi sevinçten hıçkıra hıçkıra ağlıyordu.

        Bu gelişmeleri görmeye ömrü yetmeyen, kabirlerine koyduğum şehit arkadaşlarımız aklıma geliyor. Ağlıyorum. Kapımı kapattım dışarıda kutlama yapıyorlar. Ne büyük sevinç.

        Artık insanlar 45 oldu diye sokağa atılmayacak.

        Adımız hatırlanmasa bile payımızın olduğunu bilmenin mutluluğuyla tüylerim diken diken.

        Şimdi yeni haklara, hakkımız olana. Yaşlanınca ve bir ay ceza alınca ilişiği kesilenler var sırada. 400 bin kişiyiz ailelerimizle birlikte.

        Bu mutluluğu bir kez daha yaşamak nasip olursa benden bahtiyarı olmayacak.

        Evlatlarımın doğumunda bile ağlayamadım; dağdaydım, mazeret iznim yoktu. Tıpkı Benan’ın babası gibi. Ama arkadaşlarımızın artık var; sizin, bizim sayemizde var.

        İlginize, gönül koymuşluğunuza arkadaşlarım adına minnet ve şükran duygularımızı iletmekten onur duyuyorum.

        YENİDEN TÜTEN OCAK

        Mahmut Ertaş (Askeri liselerde tazminat mağduru aileler adına):

        Sayın Talu; ilk kıvılcımı, destek vererek köşenizde siz ateşlediniz.

        Ben emekli astsubay Mahmut Ertaş. Askeri liseden ayrılan oğlum için çıkarılan 60 bin TL tazminat altında ezilen vatandaş.

        Sizinle iletişim kurmuştuk. Desteklerinizden sonra Facebook üzerinden örgütlendik, 1200 aileye ulaştık. İki yıldır mücadele ettik.

        Nihayet dün akşam, 501 sayılı kanun teklifiyle, bize dayatılan personel ve amortisman bedeli TBMM tarafından kaldırıldı. Bu yasayla borcum makul seviyeye inecek.

        Benim gibi kayıtlı 1200 aile adına size şükranlarımı arz ediyorum.

        Kanun tasarısını hazırlayan, bize destek veren Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur’a, İzmir Milletvekili Erdal Sipahi’ye, Çankırı Milletvekili Nurettin Akman’a sonsuz teşekkürlerimizi sizin aracılığınızla iletiyoruz.

        Sayın Talu, bizim gibi haksızlığa uğrayan vatandaşların sesi olmak, kaleminizi onların haklı mücadelesi için kullanmak duyarlılığını göstererek, belki de sönecek birçok ocağın yeniden tütmesine büyük katkıda bulundunuz. Hiç bir menfaat gözetmeden. Bütün bunlara karşılık söyleyebileceğim tek cümle var: Sağ olun, var olun. Kaleminize, yüreğinize sağlık.

        BİR DE LİMAN

        Mustafa Saraç (Kuşadası, mühendis, aktif vatandaş);

        Sayın Talu; 2005’ten bu yana Ofer-Kutman ortaklığının Kuşadası Limanı’ndaki hukuksuz uygulamalarına karşı halkımıza destek olan yazılarınızdan dolayı şahsınıza da müjde vermek istedim. Limandaki 56 çirkin dükkanın yıkılmasıyla ilgili hukuki süreç tamamlandı, Ofer’e durum tebliğ edildi. 7 gün içinde şapkadan tavşan çıkarmazsa mühürlenip yıkılacak.

        İlginiz ve desteğinize teşekkür ederim.

        ***

        Sizler de sağ olun!

        Diğer Yazılar