Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Açık kaynağın Türkiye'deki Babası Mustafa Akgül hayatını kaybetti - Teknoloji Haberleri

        Türkiye'de internetin ve açık kaynak gelişiminde önemli isimlerden birisi olan Doç. Dr. Mustafa Akgül tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Linux Kullanıcıları Derneği ve İnternet Teknolojileri Derneği kurucularından olan Mustafa Akgül, 1970 ODTÜ İnşaat Mühendisliği, 1974 ODTÜ Matematik/Yöneylem mezunuydu.

        1981 yılında Kanada'daki Waterloo Üniversitesi'nden KombinatorikandOptimizasyon üzerine doktorası bulunan Mustafa Akgül Delaware ve North Carolina State üniversitelerinde misafir hocalık yaptı.İnternet Kurulu, Kamunet Teknik Kurulu, ve TOBB Sektör Kurulu üyeliği ve Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu üyelikleri yapmış olan Akgül 1987 yılındaBilkent Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarakgörev yapmaya başlamıştı.

        İnternet Teknolojileri Derneği ve Linux Kullanıcıları Derneği başkanlık görevlerini de yerine getiren Akgül aynı zamanda ilk basılı Türkçe İnternet kitaplarından biri olan "İnternet: Bilgiye Erişimin Yeni Araç ve Olanakları"nın yazarıydı. Mustafa Akgül hocanın cenazesi 15 Aralık Cuma günü ikindi namazını müteakip Doğramacızade Ali Paşa Camii'nden kaldırılarak, Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek. Habertürk Teknoloji olarak kıymetli isme Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevdiklerine sabırlar dileriz.

        Linux Kullanıcıları Derneği Akgül'ün vefatıyla ilgili aşağıdaki taziye metnini yayınladı:

        Doç. Dr. Mustafa Akgül’ü Kaybettik

        Derneğimizin kurucusu ve onursal üyesi olan Doç. Dr. Mustafa Akgül, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bugün Hakkın rahmetine kavuşmuştur, merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesinin acısını paylaşıyor, başta ailesine, üyesi olduğu dernek çalışma arkadaşları, üniversite çalışma arkadaşları ve öğrencilerine sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

        Türkiye’de özgür yazılım topluluğunun dernekleşme öncesinde geçen 7 yılına öncülük etmesinin yanı sıra Linux Kullanıcıları Derneği’nin kurulmasının ardından ilk 8 yılında da yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmüştü. Derneğin uzun yıllardır gelenek haline gelen ve onbinlerce kişiye ulaşan Özgür Yazılım ve Linux Günleri (Şenliği), Akademik Bilişim Öncesi Kurslar, Linux Yaz Kampı etkinliklerinin de öncüsü ve destekleyicisi olmuştur.

        Hiç bitmeyen yaşam enerjisi artık bizlerin içinde yaşıyor. Her birimize aşıladığı özgür yazılım felsefesini daha da ileriye taşıyacağız.

        LKD Yönetim Kurulu

        13 Aralık 2017

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ