Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları son dakika! Bugün gram altın altın fiyatı ve çeyrek altın fiyatı ne kadar? (3 Nisan altın fiyatları) - Altın Haberleri
        1

        Altın fiyatları son dönemdeki inişli çıkışlı performansından dolayı yatırımcının yakından ilgilendiği konuların başında geliyor. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,59 artışla 171,00 liradan tamamladı. Mart ayının son işlem gününde gram altın, 168,5 lira ile tarihinin en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirmişti. Altın almak isteyen ya da altın yatırımı yapmak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyorlar. Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? İşte 3 Nisan güncel altın fiyatları

        2

        GRAM ALTIN VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

        İstanbul Kapalıçarşı'da gram altın, bugüne yatay seyirle başlamasının ardından saat 09.45 itibarıyla 171,2 liradan işlem gördü. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 281 lira, Cumhuriyet altını da 1.145 liradan satıldı. Öğleden sonra gelen verilerde ise İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 171,20 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 1.146,00 lira oldu. Bugün kapanışta çeyrek altın 280,00 lira, Cumhuriyet altını 1.144,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,59 yükselişle 171,00 liradan işlem gördü.

        3

        ALTININ ONS FİYATI

        Dün, dolar kuru ve altının ons fiyatından bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,64 değer kazancıyla 171,3 liradan tamamladı.

        4

        ABD - ÇİN REKABETİ ALTIN FİYATLARINI YÜKSELTİYOR

        Altın uzmanı İslam Memiş, Çin’in, ABD’nin uyguladığı gümrük vergilerine misilleme yapacağı beklentisinin altın fiyatlarında yükselişe neden olduğunu kaydetti.

        Rus diplomatların sınır dışı edilmesi, İsrail ile Filistin arasında yaşanan siyasi gelişmelerin jeopolitik riskleri artırdığını belirten Memiş, "ABD Başkanı Donald Trump’ın korumacı politikaları başta ABD ekonomisini ve ABD hisse senetlerini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bugün altının ons fiyatının 1.337-1.347 dolar aralığında dalgalanmasını bekliyoruz." dedi.

        5

        Memiş, yurt içi piyasalarda dolar kurunda yaşanan yükselişlerin dün altının gram fiyatlarını olumlu yönde desteklediğini ifade ederek, teknik açıdan altının gram fiyatında 171 liranın destek, 172,5 liranın direnç konumunda olduğunu söyledi.

        Bugün yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini bildiren Memiş, jeopolitik ve siyasi gelişmelerinde altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getirdi.

        6

        ALTININ KİLOGRAM FİYATI YÜKSELDİ

        Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) altının kilogramı 171 bin 325 liraya yükseldi.

        Altın piyasasında, 14 işlemde 17 milyon 377 bin 642,20 liralık ve 24 işlemde 46 milyon 746 bin 785,01 dolarlık işlem hacmi kaydedildi.

        7

        ALTIN FİYATLARI NİSAN AYINA YÜKSELİŞLE BAŞLADI

        Altın uzmanı İslam Memiş, yılın ilk çeyreğinde rekorlar kırarak yatırımcısının yüzünü güldüren gram altının, yılın ikinci çeyreğine de yükselişle başladığını ifade etti.

        Memiş, nisan ayında altın fiyatının geniş bant aralığında dalgalanabileceğini tahmin ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

        "Geniş bant aralığının nedenini belirsizliğe bağlıyoruz. Çünkü ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları ve siyasi liderliği tartışılmaya devam ediyor. Nisan ayında altının gram fiyatının 163-173 lira, altının ons fiyatının ise 1.320-1.380 dolar aralığında işlemler gerçekleştirmesini bekliyoruz."

        8

        GRAM ALTIN FİYATI

        170,80 TL

        171,00 TL

        9

        ÇEYREK ALTIN FİYATI

        275,00 TL

        280,00 TL

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ