Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ankara'nın yeni belediye başkanı kim olacak?

        Ankara'da gözler üç isim üzerinde. Habertürk TV'den Mahir Kılıç'ın haberine göre, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk öne çıkan bu isimlerden biri. Ertürk 34 yaşında belediye başkanlığı koltuğuna oturdu, 2004'te yapılan yerel seçimde Türkiye'nin en genç belediye başkanı unvanını aldı. Kazan, 15 temmuz darbe girişimine karşı gösterdiği direnişle tüm Türkiye'ye adını duyurdu, ilçenin adı Kahramankazan olarak değiştirildi.

        Temayül yoklamasında öne çıkan bir diğer isim Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 2002-2005 yılları arasında Ankara Milletvekili olarak görev yaptı. Son iki dönemdir de Sincan'da belediye başkanlığı koltuğunda oturuyor.

        Öne çıkan üçüncü isim daha önce farklı yerlerde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevi yapan Veysel Tiryaki ise 2004'ten beri Altındağ Belediye Başkanı. Üç dönemdir bu görevi yürütüyor.

        REKLAM

        ÖNE ÇIKAN İSİMLER ERDOĞAN'A SUNULACAK

        Temayül yoklamasında öne çıkan isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Pazartesi günü Belediye Meclisi'nde yapılacak seçim öncesinde de AK Parti adayını resmen ilan edecek. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılacak seçimde başkanın seçilmesi için ilk iki turda, salt çoğunluk, yani 94 oy aranacak.

        AK Parti'nin sandalye sayısı 100. Bu sayı, başkanın ikinci tura kalmadan seçilmesine yetiyor. CHP ve MHP ise aday çıkarmayacak, seçime katılmayacak.

        Ankara Belediye Meclisi'nde partilerin sandalye dağılımı şu şekilde:

        AK PARTİ 100

        CHP 21

        MHP 15

        BAĞIMSIZ 3

        BBP 1

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ