Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Aykut Kocaman çileden çıktı! Beşiktaş maçı sonrası bombaladı - Fenerbahçe Haberleri

        Beşiktaş ile Fenerbahçe, sadece 4 gün aranın ardından bu kez Ziraat Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geldi. Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş'ın 3-1 kazandığı derbiden sonra iki takım Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında kozlarını paylaştı. Hızlı başlayan maçta iki taraf da erken goller bulunca maçın ilk 20 dakikası 1-1'le geçildi.

        10 dakika uzatma eklenen mücadelenin son düdüğü çaldığında ortaya çıkan bilanço 4 gol 3 kırmızı karttı. Ricardo Quaresma, Volkan Demirel ve Alper Potuk takımlarını eksik bırakırken Fenerbahçe, 9 kişi kalmasına rağmen 2-2'lik skorla 17 Nisan'daki rövanş öncesinde avantajlı skoru elde etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maç sonunda yayıncı kuruluşun sorularını yanıtlarken sert açıklamalar yaptı. Kocaman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        REKLAM

        "Ne diyelim ya, söylenecek bir şey yok. 'Oyunun içinde kalalım' diyoruz ama mümkün değil. Burada maç kazanmak çok zor. Kelimeleri seçerek kullanmak lazım. Hakemleri de büküyorlar, her şey bükülüyor burada."

        "Dört gün önceki maçta da hakemin yanlışlarıyla maçın şekli bir anda döndü. Adamları da anlıyorum, haksız da değiller. Burası başka bir yer olmuş. Kazanabilirdik de ama kazanma şansımız yok gibi gözüküyordu. Söyleyecek bir şeyim yok, nesini anlatayım?"

        "TEPKİNİZ HAKEME YÖNELİK Mİ?" SORUSUNA CEVAP

        "Her şey yani. Bu atmosfer, hakemler, herkes. Bu değil yani bu iş. Bu iş bu değil. Tekmeler, tokatlar, her şey. Dokunmadan fauller falan. Ondan sonra eze eze yendik diyorlar. Eze eze mi, ezdirile ezdirile mi?"

        "Neredeyiz, nerelerde dolaşıyoruz, anlaşılabilir gibi değil. Bu oyun değil yani bu şekilde. Nesini konuşacağız bu oyunun? Maçın başından beri başlayan büyük sertlikler. Son iki maçı yönetenler en tecrübeli iki hakem. Baksınlar, huzur duyuyorlar mı yönetimlerinden? Oyunun içine giremiyoruz ki, oyunun dışında başka bir oyun oluyor. Anlatacak bir şey yok, gerçekten bir şey yok."

        KIRMIZI KARTLAR ÜZERİNE...

        "Hakem yüzde 100 haklı, oyuncularım yüzde 100 haksız ama bunların dışında 2-3 oyuncu Beşiktaş'tan atılmalıydı. Benim oyuncularım yüzde 100 haksız, bunun cezasını ben keseceğim, ben işimi yapacağım ama orada da sen işini yap."

        BASIN TOPLANTISI

        Fenerbahçe Teknik DirektörüAykutKocaman, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş'la deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları maçta yaşanan gerginlikleri ve hakem hatalarını sert bir dille eleştirdi.

        Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında oldukça sinirli olduğu gözlenenKocaman, hayatında ilk defa maçı yorumlamayacağını belirterek, "Oyundan bahsetmenin anlamı yok. İlk maç da aynı şekildeydi. Acayip şeyler oluyor burada. Oyunun içine fazla girilemiyor. Aşırı sertlikler, inanılmaz toleranslar. Buradan beraberlikle çıkmamız mucize!" ifadelerini kullandı.

        Maç içinde sakin kalmaya çalıştığını ancak itiraz etmemenin mümkün olmadığını aktaranAykutKocaman, "Fazla bu konuya girmek istemiyorum, sonra ağzımdan çıkan kelimeler bağlayacı olacak. Bu statta maç oynamak zor. İtiraz etsen dert, etmesen dert. İtiraz etmesem oyuncu grubumu kim koruyacak. Etsem, şekilsel olarak istemediğim ortamda oluyorum. Maçı bir kere seyretsinler. Uydurma uydurma fauller. Karşılığının olmayacağını bildikleri için Beşiktaşlı oyuncular rahat. Kaderimize razı olup bekleyelim mi yani?" dedi.

        "HAKEMİN HAKLI OLDUĞU TEK YER, ALPER VE VOLKAN'I ATMAK"

        Kocaman, futbolcuları Alper Potuk ve Volkan Demirel'in gördüğü kırmızı kartların doğru bir karar olduğunu dile getirdi.

        AykutKocaman, "Sarı kartı bulunan Volkan'ı oyundan almayı düşündünüz mü?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

        "İki oyuncu değişikliği yapmıştık. Volkan böyle gerilimli maçları biliyor. 10 kişi kalınca uzun süre hırpalandık. Kaleci değiştirmek en sıkıntılı süreçlerden biridir. Yüzde 100 hakem haklı. Maçta hakemin haklı olduğu tek yer, Alper'i ve Volkan'ı atmaktı."

        "TÜRKİYE'DE FENERBAHÇE İÇİN ŞAMPİYON OLMAK KOLAY DEĞİL"

        Kocaman, kupadaki Akın Çorap Giresunspor maçından sonra yaptığı açıklamaları da hatırlatarak, belirli sebeplerden dolayı Fenerbahçe'nin şampiyon olmasının zor olduğunu yineledi.

        Sahaya her maçı kazanmak için çıktıklarını vurgulayan Fenerbahçe Teknik DirektörüKocaman, "Bir süre 10 kişi, sonra 9 kişi yürekten mücadele eden bir grup var. Bir taraftan rakiplerle, bir taraftan da kendi içimizde mücadele ediyoruz. Fenerbahçe de bütünlüğün olduğunu söylemek zor. Taraftar-oyuncu birliğini kurmak lazım. Fenerbahçe için zaten Türkiye'de şampiyon olmak zor!" değerlendirmesinde bulundu.

        Geçen hafta Beşiktaş mağlubiyetiyle 21 resmi maç sonra yenildiklerini hatırlatanKocaman, "Beraber yarıştığımız rakiplerimiz pek çok mağlubiyet aldı bu süreçte. Biz mağlup olunca her şey sil baştan yapılıyor. Bunu anlayabilmek mümkün değil." diye konuştu.

        AykutKocaman, fikstürden şikayetini de tekrar dile getirerek, derbinin çarşamba günü yerine bugün oynamasını da eleştirdi.

        ÇARŞI GRUBU'NA TEPKİ!

        Kocaman, Beşiktaş'ın taraftar topluluğu Çarşı Grubu'na da tepki gösterdi.

        Bu grubun ligdeki derbiden sonra kendi aleyhine hakaret içeren paylaşımda bulunduğunu belirtenAykutKocaman, şunları kaydetti:

        "Burada bana küfür ediliyor, bizim taraftar da öbür hocaya. Bana ve Şenol Güneş'e neden küfür ediliyor anlamıyorum. Yanlış. Acayip bir yere doğru gidiyoruz. Allah sonumuzu hayretsin. Uzaktan uzağa bu kadar takdir ettiğimiz taraftar grubu Çarşı, benim fotoğrafı yayımlayarak bir insanı aşağılamaya çalışıyor. Van'daki insanlar için üstlerini soyunan insanlar bunlar. Sonra geliyorlar başka bir insanı aşağılamaya çalışıyor. Nedir bu ya? Çarşı da bu haldeyse ne diyelim. Ben de evimde o canlılardan biriyle yaşıyorum. Üzüldüğüm, benzetildiğim hayvan değildir, ben kendimi biliyorum çok şükür. Tuz kokmuş."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ