Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, 'Kadınlar Günü'nü unutmadı - Futbol Haberleri

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü 3 büyükler tarafından unutulmadı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, resmi sosyal medya hesaplarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle mesaj yayınladı. Sarı-kırmızılı kulübün hesabından yapılan açıklamada "Kadına karşı şiddetin ve sosyal eşitsizliklerin son bulduğu daha iyi bir dünya dileğiyle" ifadeleri kullanılırken, Beşiktaş'ın paylaşımında ise, "Kadına Şiddete Hayır" vurgusu yapıldı. Sarı-lacivertlilerin hesabından ise, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" mesajı yayınlandı.

        TFF: 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NÜ EN İÇTEN DİLEKLERİMİZLE KUTLARIZ

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde A Milli Kadın Futbol Takımı fotoğrafı ve Kadınlar Günü ile ilgili video paylaşılarak, "Türkiye Futbol Federasyonu olarak ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimizle kutlarız" ifadelerine yer verildi.

        ANTALYASPOR'DAN 7 DİLDE VİDEO

        Antalyaspor Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından 7 dilde kadına şiddete karşı video paylaştı.

        Antalyaspor, kadınlara karşı artan şiddete yönelik olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sosyal medya hesabından 'Dinin, ırkın, görüşün ne olursa olsun, söz konusu Kadın olunca #DilinTatlıOlsun' etiketi altında anlamlı bir video paylaştı. Paylaşım kısa sürede binlerce beğeni aldı. Paylaşılan videoda futbolcular Türkçe, Portekizce, Sırpça, Almanca, Çekçe, İngilizce ve Fransızca kadına karşı şiddete yönelik olarak 'Dokunma' sözlerini sarf etti.

        Futbolculardan Diego Angelo, Portekizce 'O kadın benim kızım', Ondrej Celutska Çekçe, 'O kadın benim eşim, onu hep korurum!', Nazım Sangare Almanca, 'O kadın benim çocuğum', William Vainqueur İngilizce, 'O kadın benim kardeşim, dokunma!', Milan Jevtovic Sırpça, 'O kadın benim eşim, dokunma!', Johan Djourou Fransızca, 'O kadın benim annem, dokunma!' ve Yekta Kurtuluş Türkçe olarak 'O Kadın benim annem, eşim, çocuğum, kardeşim dokunma!' sözlerini kullanarak kadına karşı şiddete tepki gösterdi.

        REKLAM

        HİDAYET TÜRKOĞLU: TÜM KADINLARIMIZIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLARIM

        TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ise "8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle tüm kadınların, daha huzurlu bir hayat yaşamaları adına taşıdıkları istek ve özlemlerini canıgönülden paylaşıyor ve destekliyoruz. Fedakarlığın simgesi olan kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle, huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun her daim temel taşları olmuştur. Yaratıcılıktan karar süreçlerine kadar kadının potansiyelini keşfederek, imkanlarının artırılmasını sağlamanın, toplumsal gelişimde önemli rol oynayacağına yürekten inanıyoruz. Bugüne kadar Türk basketboluna oyuncu, antrenör, hakem ve idareci olarak katkısı olmuş kadınlarımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım." ifadelerini kullandı.

        GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK: "SPORDA ELDE EDİLEN BAŞARILARDA KADIN SPORCULARIN EMEĞİ BÜYÜK"

        Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sporda elde edilen başarılarda kadın sporcuların büyük emeklerinin bulunduğunu söyledi. Bak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadınlara sporun her alanında sonsuz güven duyduklarını vurguladı.

        Bakan Bak, "Güçlü bir Türkiye için kadınlarımızın sadece bir alanda değil, yaşamın her alanında var olması gerekmektedir. Kadını hayatın belirli bir alanına mahkum etmek isteyenlerin daima karşısında durduk, durmaya devam ediyoruz. Spora yaptığımız yatırımlar sonucu, özellikle son yıllarda milletçe göğsümüzü kabartan pek çok başarı elde ettik. Bu başarılarda kadın sporcularımızın büyük oranda emekleri vardı." değerlendirmesini yaptı.

        REKLAM

        Lisanslı kadın sporcu sayısının son 10 yılda 4 kat arttığını belirten Bak, "2008 yılında lisanslı kadın sporcumuz 406 bin 731'di, bugün bu sayı tam 1 milyon 521 bin 633'e ulaştı." dedi.

        Devlet geleneğinde binlerce yıldır kadınların söz sahibi olduğunu dile getiren Bak, şöyle konuştu:

        "Vatanın birliği ve bekası uğruna cepheye mermi taşımış, yeri gelince düşmanla çarpışmış Türk kadını bugün de her alanda binbir emek ve fedakarlıkla varlık göstermektedir. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sporun her alanında kadın sporcularımızın varlıklarını güçlendirerek devam ettirmeleri yolunda destek ve teşviklerimizi artıracağız. Sporda yetenekli olan kız çocuklarımızın keşfedilmesiyle ilgili çalışmalarımız sürecek. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyor, her birine huzur, sağlık ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum."

        "SOÇİ'DE TARİH YAZDILAR"

        Bak, Türkiye tarihinde ilk kez 2012 Londra Olimpiyatları’nda kadın sporcuların, erkeklerden daha fazla sayıyla organizasyonda yer aldığını anımsattı.

        REKLAM

        2016 Rio Paralimpik Olimpiyatları'nda Golbol Kadın Milli Takımının, paralimpik oyunları tarihinde takım halinde ilk kez altın madalyayı Türkiye'ye kazandırdığını vurgulayan Osman Aşkın Bak, "Hepimizin yakından bildiği gibi kadın sporcularımız Soçi’de Türk eskriminde de tarih yazdılar. Yıldız Kadın Kılıç Milli Takımımız, Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonası'nda bronz madalya aldı. Yine aynı şampiyonada sporcumuz Deniz Selin Ünlüdağ Avrupa şampiyonu olarak ülkemize bir altın madalya kazandırdı ve kadınlar kategorisinde bu başarıyı elde eden ilk sporcu olarak tarihe geçti." ifadelerini kullandı.

        Türk bayrağını uluslararası alanda göndere çektirerek Türk sporuna tarihi başarılar kazandıran nice kadın sporcular bulunduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Bak, şunları kaydetti:

        "Gösterdikleri başarılı performansla sevinç kaynağımız haline gelen kadın sporcularımız tarih sayfalarına hem ülkemizin, hem de kendi isimlerini altın harflerle yazdırmaya devam ediyorlar. Onların bu başarılarını perçinleyerek devam ettirmeleri için gereken teşviki, desteği ve düzenlemeleri sağladık. Bu gayretlerimizin karşılığını, kadınlarımızın spora gösterdiği büyük bir teveccüh dalgasıyla aldık."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ