Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Çinli kadınların uzun, gür ve parlak saçlarının sırrı! Çinli kadınların saç uzatan maske tarifi

        Dünyanın en eski medeniyetlerinden biri olan Çin'de kadınlar, upuzun ve parlak saçlarıyla her daim övgü topluyor.

        Elbette genetik faktörler çok büyük bir nedendir. Ancak Çinli kadınların saçları için uyguladıkları doğal maske tariflerinin de işe yarayabileceğini inkâr edemeyiz.

        Çinli kadınların uzun saçları olduğunu Huangluo Köyü'ne bakarak kolaylıkla anlayabiliriz.Huangluo Köyü'nde Kızıl Yao kadınları için saçın çok büyük bir rolü var. Çinli kadınlar sahip oldukları uzun saçın, uzun ömür ve zenginlik getirdiğine inanıyor ve saçlarını kesmiyorlar...

        REKLAM

        Huangluo'da 120 kadının ortalama saç uzunluğu 1.7 metre. Hatta aralarında ortalaması 5.5 metre olan bir azınlık grup bile var. Öte yandan upuzun olmasına rağmen köylülerin saçı çok güçlü ve gür gözüküyor. Peki Çinli kadınların uzun saçlarının sırrı nedir?

        Antik çağlardan beri, Çin prensesleri saçlarını yıkamak için kaynatılmış pirinç suyu kullandı. Eğer uzun saçlara sahip olmak istiyorsanız evde hazırlayabileceğiniz bu doğal maskeyle sağlıklı saçlara kavuşabileceksiniz.

        PİRİNÇ SUYUNDAN SAÇ MASKESİ TARİFİ

        1 bardak pirinci suda yıkayın. 3 su bardağı suyun içerisinde 15 dakika kadar kaynatın. Suyu bir kaba süzün. Ardından mayalama ve ekşileşmeye başlayana kadar oda sıcaklığında 2 günkadar bekletin. Suyu tekrar kaynatın ve soğumaya bırakın.İçerisine dilersenizbirkaç damla çay ağacı, lavanta veya biberiye yağı ekleyebilirsiniz.

        REKLAM

        Bu karışımı haftada 1 veya 2 kez saç diplerine masaj yaparak uygulayın. 1 saat kadar beklettikten sonra suyla iyice durulayın.

        Haberi Hazırlayan: Bilge Tunçer
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ