Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Detroit: Become Human'ın çıkış tarihi netleşiyor - Teknoloji Haberleri

        Quantic Dream firması, attığı bir tweet ile Detroit: Become Human oyununun çıkış tarihini işaret etti. Geçmişte Fahrenheit, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls gibi her biri etkileşimli film tadında oyunlara imza atan Quantic Dream, şu sıralar Detroit: Become Human'ı tamamlamakla meşgul.

        Firmanın resmi Twitter hesabında yayınlanan bir tweet, meraklılarının ilgiyle takip ettiği oyun için çıkış tarihini netleştirmeye başladı. Öyle ki, atılan tweet ile yeni yapımın önümüzdeki ilkbaharda piyasaya sürüleceği belli olmuş oldu. God of War gibi PlayStation 4'e özel olarak geliştirilen Detroit: Become Human'da, yakın geleceğe gidiyoruz. Bir fabrikada üretilen android'ler, dünyayı tanımak için firar ediyor. Oyunda yer alacak 3 ana karakter olan Kara, Connor ve Markus ile bu android'leri yakalamaya çalışacağız (Blade Runner'ı fazlaca hatırlatmıyor mu?).

        REKLAM

        Detroit: Become Human'ı oyun dünyasında özel bir yere taşıyacak en önemli özelliklerinin başında, oyunda yönettiğimiz karakterlerden herhangi biri ölürse oyunun sonlanmayacak oluşu geliyor. Oyuncular, kalan karakterlerle oyuna devam edecekler ve karşılarına çıkan bulmacaları kalan karakterlerle çözerek, sona ulaşmaya çalışacaklar.

        Quantic Dream'in başı dertte

        Geçtiğimiz günlerde 3 farklı Fransız dergisinin, "Çalışma ortamı ırkçı ve cinsiyetçi içeriklerle dolu" iddiasıyla sarsılan Quantic Dream, halen kendini aklamaya çalışıyor. Genel merkezi Fransa'nın Paris şehrinde olan Quantic Dream'in başkanı David Cage ve ortağı Guillaume de Fondaumière, iddiaları kesin bir dille yalanladı. Söylenenlere göre çalışanlar arasında yapılan mail'leşmelerde ve ofisin duvarlarında yer alan bazı görsellerde ırkçı ve cinsiyetçi içerikler bulunuyor. %83'ü erkek olan 180 kişilik ofiste çalışanlar arasında ırkçı ve cinsiyetçi şakalaşmalar da olduğu iddia ediliyor. Cage, iddialar hakkında "Saçma ve gülünç" ifadelerini kullanırken, Fondaumière ise "Bu iddialar kesinlikle doğru değil" diyerek şirketini savundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ