Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar fiyatları ne kadar oldu? - Dolar kuru 15 Aralık - Döviz Haberleri

        Dolar fiyatları önceki gece ABD'den gelen FED'in çeyrek puanlık faiz artışına çok büyük tepki göstermemiş gözünü Merkez Bankası'ndan gelecek son dakika haberlerine dikmişti.Geç Likidite Penceresi Borç Verme faizinde 100 baz puan artış bekleyen piyasalar umduğunu bulamadı.

        Merkez Bankası faiz artışı kararının 50 baz puanla beklentilerin altında kalması ile dolar kurunda dün hızlı bir hareket yaşandı.

        Faiz kararı gelmeden önce 3.83 TL seviyesinde olan dolar kuru dakikalar içerisindesüratle 3.89 TL sınırına, euro ise 4.59 sınırına dayanmıştı.

        Teknik açıdan dolar/TL'de 3,80 seviyesinin destek konumunda geldiğini belirten analistler, 3,8650'nin ise direnç olacak izleneceğini bildirdi.

        REKLAM

        Gün içerisinde hafif bir gevşeme görülen dolar fiyatlarında öğlen 3.8680 TL'den yatay seyrini koruyan dolar akşam saatlerinde ise direnç noktasını aşarak 3.88 Tl eşiğini geçti.

        Dolar fiyatları haftanın son gününde yatay seyirle sabah saat 08:15 sularında 3.8825 TL'den el değiştiriyor. Euro ise 4.58 sınırının hemen altında alıcı buluyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ