Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Davut Çetin: 2016 yılının 9 aylık takipteki kredi oranı 1,67 düzeyinde kalmıştır - İş-Yaşam Haberleri

        Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, büyük bir krizi geride bırakan turizm sektöründe 2016 yılının 9 aylık takipteki kredi oranının yüzde 1,67 düzeyinde kaldığını, bu verilere göre diğer illere göre en iyi performansın turizm sektöründe gösterildiğini bildirdi.

        Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, eylül ayı itibarıyla Antalya'nın takipteki kredi oranının yüzde 3,90 olarak gerçekleştiğini, bu oranının 2015 Aralık ayına göre artışı ifade etse de 2016 Haziran ayına göre iyileşme olduğunu gösterdiğini kaydetti.

        İyileşmenin inşaat ve enerji gibi az sayıda sektördeki iyileşmeden kaynaklanmakla birlikte bireysel kredilerde ve önemli sektörlerin performanslarında bozulmanın da sınırlı düzeyde kaldığını ifade eden Çetin, şöyle devam etti:

        "Turizm ve tarımda kredi performansında ciddi bir bozulma olmaması sevindirici bir durumdur. Hükümet ve BDDK tarafından turizme dönük olarak alınan önlemler bu sonuçta rol oynamıştır. Antalya yüzde 3,90 olan takipteki alacak oranı ile Türkiye genelinde 30'uncu sıradadır. Diğer iller ile karşılaştırıldığında en olumsuz gösterge, 7'nci sırada olduğumuz diğer tüketici kredileri performans oranıdır. Büyük bir krizi geride bırakan turizm sektörümüzde 2016 yılının 9 aylık takipteki kredi oranı 1,67 düzeyinde kalmıştır. Bu veriler ışığında diğer illere göre en iyi performansı turizm sektöründe göstermiş bulunuyoruz."

        Ekonomideki olumsuz koşullara rağmen, Türkiye'nin ve Antalya'nın kredi performansının eylül ayı itibarıyla korkulan derecede bozulmadığını belirten Çetin, yaşanan zor sezona rağmen Antalyalıların borcuna sadık olduğunu vurguladı.

        Bununla birlikte ticaret sektöründe ve bireysel kredilerde takipteki kredi oranının yükselmesinin, önlem alınması gerektiğine işaret ettiğini kaydeden Çetin, "Bankalarımızın sorun yaşayan sektörlerde kredi yapılandırması programlarıyla çözüm üretmeleri ve destek kampanyaları düzenlemeleri ekonomi çarklarının daha hızlı dönmesi için itici güç olacaktır. Hükümetimizin de bu finansmana katkı yapmasını ümit ediyoruz." açıklamasında bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ