Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Hollanda mahkemesi Akzo’ya dava açan hissedarların talebini reddeti - İş-Yaşam Haberleri

        ABD fon şirketi Elliot Advisors, en büyük hissedarı olduğu Akzo Nobel’e karşı açtığı davayı kaybetti. Hollanda merkezli boya üreticisi Akzo Nobel’in ABD’li rakibi PPG Industries’in 27 milyar euroluk satın alma teklifini reddetmesine sert tepki gösteren Elliot Advisors, şirkete dava açmış ve Başkan Antony Burgmans’ın görevden alınmasını istemişti.

        PPG Industries’in teklifini üç defa reddeden Akzo’nun açıklamasında, reddetme kararının tekelcilikle ilgili risklerden ve kültürel farklılıklara dair endişelerden kaynaklandığı belirtilmişti. Elliot Advisors ise, Akzo yönetimini kurumsal dünyadaki yerleşik ilkeleri kibirli bir şekilde hiçe saymakla suçlamıştı.

        REKLAM

        Hollanda iş mahkemesi, Elliott'un talebini incelediğini ve Akzo Başkanı Antony Burgmans’ın görevden alınmasına ancak şirketin yönetim kurulunun karar verebileceğini bildirdi. Akzo mahkeme kararını memnuniyetle karşılarken Elliot Advisors sözcüsü kararı “sürpriz ve hayalkırıklığı verici” olarak niteledi. Şirketin kararı temyize götürebileceği belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ