Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ford Otosan'ın Ecotorq motorlu kamyonu hattan indirildi - İş-Yaşam Haberleri

        Türk tasarımı ve mühendisliği ile kamyon ve motor üretimi gerçekleştiren Ford Otosan’ın tüm fikri mülkiyet haklarına sahip olduğuEcotorqmotorlu kamyonlar, Çin pazarında sunulmak üzere Çin’de Jiangling Motors Corporation (JMC) markası altında seri üretime geçti.

        Ford Otosanlı Türk mühendislerinin emeğiyle Çin’e yapılan teknoloji ihracatı sayesinde üretimi başlayan ilk “JMC HT” kamyonlar, Çin’in Taiyuan kentinde gerçekleştirilen törenle hattan indirildi.

        TÜRK OTOMOTİV SANAYİİNDE YENİ DÖNEM

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan’ın JMC ile imzaladığı motor teknolojisi, kamyon şasi, kabin üretim lisans anlaşmalarının ardından A’dan Z’ye Türk mühendislerin destekleri ile üretilen ilk JMC HT kamyonun hattan indirilmesine ilişkin şunları kaydetti:

        REKLAM
         Türkiye’de teknoloji ve mühendislik ihracatında bu büyüklükte bir ilk olan bu anlaşmayla Türkiye otomotiv sanayinde yeni bir dönemin kapısını araladık. Şasisinden, kabinine tüm fikri mülkiyet haklarına sahip olduğumuz kamyonları kısa bir süre sonra Çin yollarında göreceğimiz için heyecanlıyız.Ecotorqmotorlu kamyonlar, sürdürülebilir büyümemiz için stratejik bir ürün olarak önemini koruyor ve Ford Otosan'ın ağır ticari araç segmentinde dünyaya açılan kapısı rolünü üstleniyor. Ford Otosan olarak, mühendislik ve teknoloji alanında ülkemiz ekonomisine değer katmaktan gurur duyuyoruz.
        Türkiye’de teknoloji ve mühendislik ihracatında bu büyüklükte bir ilk olan bu anlaşmayla Türkiye otomotiv sanayinde yeni bir dönemin kapısını araladık. Şasisinden, kabinine tüm fikri mülkiyet haklarına sahip olduğumuz kamyonları kısa bir süre sonra Çin yollarında göreceğimiz için heyecanlıyız.Ecotorqmotorlu kamyonlar, sürdürülebilir büyümemiz için stratejik bir ürün olarak önemini koruyor ve Ford Otosan'ın ağır ticari araç segmentinde dünyaya açılan kapısı rolünü üstleniyor. Ford Otosan olarak, mühendislik ve teknoloji alanında ülkemiz ekonomisine değer katmaktan gurur duyuyoruz. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün

        TÜRKİYE, TİCARİ ARAÇ VE YAN SANAYİDE ÇOK İLERİ

        Ford Otosan olarak Ford’un Avrupa’daki ticari araç üretim üssü olduklarını ve bu alanda çok ciddi bir tecrübe ve potansiyele sahip olduklarını belirten Yenigün, "Türkiye ticari araç üretimi, ana ve yan sanayisiyle çok ileri seviyede. Bu bilgi birikimi ve başarı, mücevher değerinde ve el üstünde tutulması gerekiyor." dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ