Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Gomis'e 3 yıl önce teklif yaptı - Galatasaray Haberleri
        1

        5 haftada attığı 7 golle Süper Lig'e damgasını vuran Fransız golcünün Galatasaray ile üç yıl önce anlaştığı ancak arka arkaya göreve gelen Mancini ve Prandelli'den veto yediği için gelemediği ortaya çıktı.

        2

        Milliyet'te yer alan habere göre, o dönem başkanlık koltuğunda oturan Ünal Aysal'ın danışmanlığını yapan Bülent Tulun, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

        3

        Tulun, 2014 yılında yani Gomis 29 yaşındayken Mancini'ye sunduklarını ama İtalyan teknik adamın kabul etmediğini söyledi.

        4

        Olympique Lyon'la mukavelesi biten Gomis'in o dönem serbest bir oyuncu olduğunu hatırlatan Tulun şunları söyledi:

        5

        "Mancini gitti sonra Prandelli geldi. Ancak ona da beğendiremedik Gomis'i... Prandelli, Pandev'i istedi. Biz de Dzemaili ile beraber paket halinde Pandev'i aldık."

        6

        "Gomis'i transfer etsek hem bonservis vermeyecektik hem de 29 yaşında Galatasaray formasıyla tanışacaktı."

        7

        Bafetimbi Gomis'i anlatmaya devam eden Bülent Tulun şöyle devam etti:

        8

        "Çok beyefendi bir oyuncu... 3 sene önce Galatasaray için iki kez görüştüm. Bizden çok haber bekledi. Fransa doğumlu bir futbolcu..."

        9

        "Bu nedenle yaşında da diğer Afrikalılarda olduğu gibi bir şüphe yok. Çünkü genelde Afrikalılar 3-4 sene geç nüfusa yazılabiliyor. Ama Gomis'te bu mümkün değil..."

        10

        SAHA DIŞINDA DA HAYRAN BIRAKIYOR

        Tartışmasız ilk 5 hafta sonunda ligi domine eden oyuncu Bafetimbi Gomis...

        11

        Fransız oyuncu Süper Lig'de 5 maçta toplam 7 gol bulurken iki kez de asistleri ile takımına katkıda bulundu.

        12

        Sahadaki performansı Gomis'i herkesin gözünde daha da değerli kılarken saha dışındaki gelişmeler Gomis'in yönetim ve teknik heyetin gözünde değerini daha da artırdı...

        13

        Takımını sırtlayan Gomis'in bu performansının altında ise çalışmak var! Vatan'da yer alan haberde işte Bafetimbi Gomis'in öne çıkan farkları:

        14

        1- KAPRİSİ YOK!
        Sarı-kırmızılı kulübün en büyük yatırımı olarak transfer edilen oyuncu bir gün olsun kapris yapmadı. Futbola yeni başlamış genç bir oyuncu gibi hırsla çalışan Bafetimbi Gomis, 'yıldız' tanımının sadece kapris ve sorun olmadığını herkese gösterdi.

        15

        2- ÖZEL ANTRENÖR TUTTU
        Geldiği güne göre Gomis o kadar çok çalıştı ki, vücudundaki yağ oranını düşürdü. Özel antrenörü ile sürekli idman yapan Gomis, her zaman hazır durumda.

        16

        3- SALONDAN ÇIKMIYOR
        Fransız oyuncu transferi sonrasında ev seçerken iki şartı vardı... İlki tesislere yakın olacak ikincisi de evin içinde spor salonu olacak... Bu sebep zaman geçtikçe anlaşıldı... Gomis her sabah ya bir arkadaşı ile tesislere gelip spor salonunda çalışıyor ya da kendi evinin salonunda idman yapıyor.

        17

        4- SÜREKLİ FLORYA'DA
        Günün büyük bölümünü Florya'da geçiriyor Gomis... Antrenman sonrasında orta, gol çalışan oyuncu zaman zaman da kalecilerle şut çalışması gerçekleştiriyor.

        18

        5- HERKESLE ARASI İYİ
        Florya'da görevlilerden antrenörlere, alt yapı oyuncularından takım arkadaşlarına kadar Gomis'in arasının kötü olduğu biri yok. Alt yapı oyuncuları ile de sık sık zaman geçiren ve tecrübelerini paylaşan Gomis'in bunu da 'rol' gereği yapmaması daha da sevilmesine neden oluyor.