Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray: 2 - Trabzonspor: 1 | MAÇ ÖZETİ - Galatasaray Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GALATASARAY - TRABZONSPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'de 27. haftanın en kritik maçında Galatasaray evinde Trabzonspor'u 2-1 yendi. Bu sonucun ardından lider Cimbom 57 puana yükseldi. Avrupa kupalarını hedefleyen Trabzonspor ise 42 puanda kaldı.

        STAT: Türk Telekom

        HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

        GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Donk, Selçuk (Dk. 90 Tolga), Feghouli, Belhanda (Dk. 85 Sinan), Rodrigues (Dk. 83 Yasin), Gomis

        TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Uğur, Hubocan (Dk. 56 N'doye), Novak, Okay, Kucka, Sosa (Dk. 69 Olcay), Abdülkadir (Dk. 81 Rodallega), Yusuf, Burak

        GOLLER: Dk. 7 Feghouli, Dk. 60 Gomis (Galatasaray) - Dk. 90+2 Kucka (Trabzonspor)

        SARI KARTLAR: Donk, Muslera (Galatasaray) - Sosa, Hubocan, Uğur (Trabzonspor)

        EVİNDE YENİLMEZ

        Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda yaptığı son 20 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi, 20 resmi maçtan 18 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, evinde oynadığı son 16 lig maçında ise 15 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

        Öte yandan Trabzonspor'u 2-1 yenen Galatasaray, rakibini ligde 3 maç sonra yendi. Ayrıca Bordo-Mavili ekip deplasmanda 8 maç sonra kaybetti.

        İLK GOL 7. DAKİKADA GELDİ...

        Mücadelenin 7. dakikasında Galatasaray, Sofiane Feghouli'nin attığı golle 1-0 öne geçti: Sağ çaprazda Abdülkadir Ömür'den topu kapan Mariano, ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden pasını altıpas içerisinde bulunan Sofiane Feghouli'ye gönderdi. Feghouli'nin gelişine çektiği şut, kaleci Onur Kıvrak'ın sağından Trabzonspor ağları ile buluştu.

        KARİYER REKORU GELDİ!

        Öte yandan Sofiane Feghouli attığı golle kariyer rekoru kırdı! Attığı 6 gol ve yaptığı 7 asistle toplamda 13 gole katkı yaparak, kariyerinin en fazla gole katkı yaptığı lig sezonunu yakaladı. İlk 45 dakika bu sonuçla tamamlandı. 52. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı... Jose Sosa'nın ara pası ile topla buluşan Yusuf Yazıcı, ceza sahası içerisine girer girmez şutunu çekti ancak kaleci Fernando Muslera yaptığı kritik kurtarışla gole izin vermedi. 60. dakikada Galatasaray, Bafetimbi Gomis'in attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Okay Yokuşlu'ya yaptığı baskı sonrasında topu rakibinden kapan Bafetimbi Gomis, sağ çaprazdan ceza sahası içerisine girdikten sonra kaleci Onur Kıvrak'ın üzerinden yaptığı vuruşla topu Trabzonspor ağları ile buluşturdu.

        GOMIS '26' DEDİ

        Kariyerinin en skorer sezonunu geçiren Gomis, 26. maçında 26. golünü kaydetti... Gomis, ligdeki 26 gollük performansıyla 22 golle Mario Jardel'e ait olan Galatasaray tarihinin bir sezonda ligde en çok gol atan yabancı oyuncusu unvanının da yeni sahibi olmuştu.

        MAÇTAN DAKİKALAR

        7. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Mariano ceza sahası içerisinde topla buluştu ve pasını Feghouli'ye aktardı. Altıpas içerisinde topa dokunan Feghouli ağları sarstı.

        16. dakikada Selçuk İnan topu ceza sahası içerisine kesti. Topla buluşan Gomis'in vuruşu savunmadan sekti. Seken meşin yuvarlağa Selçuk sert vurdu, top direk dibinden auta gitti.

        29. dakikada Belhanda, Feghouli'nin ortasında savunmadan seken top ile buluştu ve şutunu çekti, kaleci Onur yatarak topun sahibi oldu.

        34. dakikada Rodrigues topla buluştu ve Gomis ile duvar pası yaptı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Rodrigues'in şutu savunmadan döndü.

        İlk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

        52. dakikada Yusuf takım arkadaşının pasında Muslera ile karşı karşıya kaldı. Genç oyuncunun ayağının dışı ile yaptığı vuruşu Muslera son anda çıkarttı.

        55. dakikada bordo mavili takım kontra atak yakaladı. Okay'ın uzun pasında topla buluşan Kucka bir süre topu sürdükten sonra vuruşunu yaptı, Muslera topa sahip oldu.

        60. dakikada Trabzonspor savunmasına baskı yapan Gomis istediğini aldı ve Okay'dan topu kaparak ceza sahası içerisine girdi. Topu Onur'un üzerinden aşırtan Fransız golcü, takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

        63. dakikada Yusuf'un uzaktan şutunu Muslera kontrol etti.

        73. dakikada Belhanda sol kanatta rakibinden sıyrıldı ve topu ceza sahası yayı üzerinde bulunan Gomis'e yolladı. Gomis'in vuruşu üstten auta gitti.

        78. dakikada Donk'un pasında Gomis tek dokunuş ile meşin yuvarlağı Feghouli'ye bıraktı. Cezayirli oyuncunun vuruşu direkten dışarı çıktı.

        90+2. dakikada Trabzonspor, Kucka'nın orta sahadan kullandığı serbest vuruştan kaydettiği muhteşem gol ile maçta durumu 2-1'e getirdi.

        Karşılaşmanın kalan bölümünde gol sesi çıkmazken, Galatasaray mücadeleyi 2-1 kazandı.

        90+2'DE İLGİNÇ BİR GOL

        Trabzonspor, Kucka'nın orta sahadan attığı golle farkı 1'e indirdi:Sofiane Feghouli'nin kendisine yaptığı faulün ardından serbest vuruşu hemen kullanan Juraj Kucka, orta yuvarlağın içinden çektiği şutla topu Galatasaray ağlarına yolladı.

        Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrılan taraf oldu.

        SPOR TOTO SÜPER LİG'İN PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ... SPOR TOTO SÜPER LİG'İN FİKSTÜRÜ İÇİN TIKLAYINIZ...

        MAÇTAN NOTLAR

        GALATASARAY'DA 2 DEĞİŞİKLİK

        Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'ın ilk 11'inde 2 değişikliğe gidildi. Geride kalan haftada Fenerbahçe ile oynanan derbi müsabakasının ilk 11'inde yer alan isimlerden Fernando Reges ve Martin Linnes'in yerine, Mariano Filho ile Ryan Donk başlangıç kadrosunda yer aldı.

        Fenerbahçe maçında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Fernando, bordo-mavili ekibe karşı oynayamazken, Norveç Milli Takımı'ndan sakat dönen Martin Linnes ise tedavisi tamamlanmasına karşın yedeklerde kendisine yer buldu.

        Sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor karşısına, Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Nagatomo, Selçuk İnan, Donk, Feghouli, Rodorigues, Belhanda ve Gomis 11'i ile çıktı.

        SELÇUK VE SERDAR MAÇA YETİŞTİRİLDİ

        A Milli Futbol Takımı kampında sakatlık yaşayan sarı-kırmızılı oyuncular Selçuk İnan ve Serdar Aziz, Trabzonspor müsabakasına yetiştirildi. Sarı-kırmızılı sağlık heyetinin gayretleriyle takımla çalışmalara başlatılan Selçuk ve Serdar, bordo-mavili ekibe karşı ilk 11'de sahaya çıktı.

        MARIANO DÖNDÜ

        Galatasaray'da sarı kart cezasını dolduran Mariano Filho, bordo-mavili ekibe karşı forma giydi. Atiker Konyaspor karşılaşmasında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı olan ve Fenerbahçe derbisinde takımdaki yerini alamayan Mariano, Trabzonspor müsabakasında teknik direktör Fatih Terim'in tercihleri arasında yer aldı.

        TRABZONSPORLU FUTBOLCULARA TEPKİ

        Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi ısınma bölümünde kuzey kale arkası tribünde taraftarlarını selamlayan Trabzonsporlu oyunculara tepki gösterdi. Tribün telleri önüne toplanan taraftarlar, sahaya yabancı madde de atarken, Galatasaray'ın eski futbolcusu Burak Yılmaz taraftarlara sakin olmaları yönünde işaret yaptı.

        ÇALIMBAY'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

        Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray deplasmanında takımını, geçtiğimiz hafta Evkur Yeni Malatyaspor ile oynadıkları karşılaşmaya göre 2 değişiklik yaparak sahaya sürdü. Çalımbay, Olcay Şahan ile sarı kart cezalısı Ogenyi Onazi'nin yerine Tomas Hubocan ve Abdülkadir Ömür'e ilk 11'de şans verdi. Geçtiğimiz maçta savunmada oynayan Okay Yokuşlu yeniden orta sahaya dönerken, Hubocan stoperde Uğur Demirok ile birlikte görev yaptı.

        Bordo-mavili ekipte, sakatlıkları süren Esteban Alvarado, Jan Durica, Matus Bero ve Fabian Castillo ise maç kadrosunda yer almadı.

        Trabzonspor, Galatasaray karşısına, Onur Kıvrak, Pereira, Uğur Demirok, Hubocan, Novak, Abdülkadir Ömür, Kucka, Okay Yokuşlu, Sosa, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz 11'i ile çıktı.

        TRİBÜNLER DOLDU

        Galatasaray-Trabzonspor müsabakasına futbolseverlerin ilgisi yüksek oldu. Türk Telekom Stadı tribünlerini dolduran taraftarlar, takımları lehine tezahüratlar yaparak maçın başlamasını bekledi. Yaklaşık 2 bin 500 Trabzonspor taraftarı, kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldı.

        TRABZONSPOR TARAFTARLARINDAN ANLAMLI PANKART

        Bordo-mavili taraftarlar, Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul'a gelen özel jetin İran'da düşmesi sonucu 7 arkadaşı ve 3 mürettebat ile birlikte yaşamını yitiren Mina Başaran için pankart açtı. Başaran Holding'in sahibi ve Trabzonspor'un eski yöneticisi Hüseyin Başaran'ın kızı olan Mina Başaran'ın resminin bulunduğu dev pankart, müsabakanın başlamasından hemen önce Trabzonspor taraftarlarının bulunduğu tribünde açıldı.

        ASLAN, TRABZONSPOR'U 3 MAÇ SONRA YENDİ

        Trabzonspor'a karşı ligdeki son 3 maçını kaybeden sarı-kırmızılı ekip, bu talihsizliğini kırdı. Sarı-kırmızılı takım, 2016-2017 sezonunda Trabzonspor'a karşı 8. haftada evinde oynadığı müsabakayı 1-0, 25. haftada konuk olduğu maçı ise 2-0 kaybederken, bu sezonun ilk yarısındaki karşılaşmada ise bordo-mavili takıma deplasmanda 2-1 yenilmişti. Rakibini bu kez 2-1 yenerek şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyete imza atan Galatasaray, bu kötü seriyi de bitirdi.

        GÜÇLÜ RAKİPLERE KARŞI KAZANAMAMA SERİSİNİ BİTİRDİLER

        Galatasaray, son dönemde güçlü rakipleriyle oynadığı maçlardaki kazanamama serisini Trabzonspor önünde sonlandırdı. Sarı-kırmızılı takım, ligdeki önemli rakiplerinden Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile oynadığı son 16 lig maçında galibiyet göremezken, bordo-mavili ekip önünde şanssızlığını bitirdi. Galatasaray, 2015-2016 sezonunun 22. haftasında, 21 Şubat 2016'da Trabzonspor'u 2-1 yendiği maçtan sonra söz konusu takımlar karşısında 16 maç üst üste kazanamazken, bu maçlardan 11 mağlubiyet ve 5 beraberlikle ayrılmıştı.

        EVİNDEN 20. MAÇTA DA YENİLMEDİ

        Trabzonspor'u ağırlayan Galatasaray, iç sahada kaybetmeme serisini 20 müsabakaya çıkardı. Sahasındaki son yenilgisini geçen sezonun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, ardından Türk Telekom Stadı'nda çıktığı 20. resmi maçta da yenilgi yüzü görmedi.

        Sarı-kırmızılı ekip, sahasında son 20 resmi maçta 18 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Galatasaray, evinde oynadığı son 16 lig maçında ise 15 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

        BAŞKANLAR MAÇ ÖNCESİ YEMEKTE BULUŞTU

        Galatasaray ve Trabzonspor başkanları, müsabaka öncesi yemekte bir araya geldi. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz, Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta'yı, Türk Telekom Stadı'nda verdiği yemekte ağırladı. İki kulüp başkanı, yemekte dostluk mesajları verdi.

        STATTA ÖZEL KONUKLAR

        Galatasaray Kulübü, iki özel konuğunu Trabzonspor karşılaşmasında ağırladı. Çanakkale Biga'da yaşayan ve sosyal medyada Galatasaray'ı ilk kez canlı izleme isteğini dile getiren Halim Avcı ile Fenerbahçe deplasmanına gidiş esnasında otobüsten düşerek yaralanan Onur Arslanpençesi, Trabzonspor müsabakasını kulübün davetlisi olarak Türk Telekom Stadı'nda izledi. Öte yandan, Galatasaray-Trabzonspor müsabakasını 46 bin 672 biletli izleyicinin takip ettiği duyuruldu.

        SKORBORDDA İLGİNÇ MESAJ

        Karşılaşma sonunda skorbordda Galatasaray Stat Müzesi'nin tanıtımı yapılırken, verilen ilginç mesaj dikkati çekti. Skorbordda Galatasaray'ın kazandığı birçok kupayla müzenin görüntüsüne yer verilerek taraftarların burayı ziyaret etmesi istenirken, "Şampiyonların kupası müzesinde olur!" sloganı ise Trabzonspor'a bir gönderme olarak yorumlandı.

        KUCKA'DAN ORTA SAHADAN GOL

        Bordo-mavilerin İstanbul deplasmanındaki tek golü Jurac Kucka'nın şık vuruşu ile geldi. Karşılaşmanın 90+2. dakikasında Trabzonspor'un orta sahada kazandığı serbest vuruşu bekletmeden kaleye gönderen Kucka, Muslera'yı mağlup etti ve farkı 1'e indirdi.

        TRABZONSPOR'UN DEPLASMAN SERİSİ SONA ERDİ

        Galatasaray'a deplasmanda kaybeden Trabzonspor'un deplasmandaki 8 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi. Ligde deplasmandaki son yenilgisini 21 Ekim 2017'de Evkur Yeni Malatyaspor karşısında 1-0'lık sonuçla alan Trabzonspor, 162 sonra dış sahadan eli boş döndü. Malatya deplasmanından sonra oynadığı 8 maçta, Demir Grup Sivasspor, Kasımpaşa, Aytemiz Alanyaspor ve Teleset Mobilya Akhisarspor'u mağlup eden bordo-mavililer, Kayserispor, Kardemir Karabükspor, Atiker Konyaspor ve Gençlerbirliği ile berabere kaldı.

        GALATASARAY'A KARŞI 3 MAÇ SONRA KAYBETTİ

        Deplasmanda Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor, rakibine karşı 3 maç sonra sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Karadeniz ekibi, geçtiğimiz sezon iki maçta da mağlup ettiği rakibini, bu sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan maçta da 2-1 yenmeyi başarmıştı.

        SOSA CEZALI

        Galatasaray karşılaşması öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan Trabzonspor'un Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Sosa, bu mücadelede gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Arjantinli futbolcu, bordo-mavili ekibin gelecek hafta sahasında Kayserispor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

        OLCAY ŞAHAN'A TEPKİ

        Galatasaraylı taraftarlar, Trabzonspor'da ikinci yarıda oyuna giren Olcay Şahan'ın ayağına her top geldiğinde ıslıklayarak tepki gösterdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan ilk maçta Olcay ile Galatasaray'dan Feghouli arasında yaşanan gerginlik sonucunda sarı-kırmızılı futbolcu kırmızı kart görerek oyun dışında kalmıştı.

        ÇALIMBAY'IN HAMLELERİ

        Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın ikinci yarısında 3 değişiklik hakkını da kullandı. Maçın 56. dakikasında savunmada görev yapan Hubocan'ı kenara alan Çalımbay, N'Doye'u sahaya sürdü. Bu değişikliğin ardından orta sahada görev yapan Okay Yokuşlu, stopere geçti. Galatasaray'ın ikinci golünün ardından 69. dakikada Sosa'nın yerine Olcay Şahan'a şans veren Çalımbay, son değişiklik hakkını da 81. dakikada Abdülkadir Ömür'ün yerine Hugo Rodallega'yı sahaya sürerek kullandı. Deneyimli teknik adamın bu değişiklikleri mağlubiyete engel olmaya yetmedi.

        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ