Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Göztepe-Beşiktaş maçı yazar yorumları - köşe yazıları - Futbol Haberleri

        KARTAL YİĞİT

        HÜCUMUN BAŞKOMUTANI

        Lige verdiği 4 maçlık molayı geçen hafta sona erdiren Beşiktaş adına yeni bir seri için Göztepe maçı önem arz ediyordu. Hele Galatasaray ve Başakşehir gibi sıralamada üstündeki iki rakibinin kazandığı hafta da önem daha da artmıştı.Beşiktaş bu sorumluluk içinde oynadı.Çok çok etkili değildi, hatta o bilindik tempoyu da yakalayamadı ama klasını konuşturması yetti.Dünkü sonucun çıkmasında da baş etken buydu zaten.

        İster istemez hafta içindeki Monaco yorgunluğu, deplasman şartları gibi etkenler Siyah-Beyazlılar’ı biraz durdurmuştu.Beşiktaşlı futbolcular, kendilerini hiç sıkmadan girdikleri 3 pozisyonu da değerlendirip altın değerinde 3 puan aldılar.Dünkü maç bize yine gösterdi ki bu takım vasat da oynasa eğer isterse rahat kazanıyor.Göztepe belki Beşiktaş’a göre çok daha fazla koşup mücadele etti ancak onlarda bir Babel, Talisca ve Cenk yoktu.

        REKLAM

        Babel için ayrı parantez açılmalı. Geçen yıl da, bu sezon da takımının hücuma çıkışlarının başkomutanı rolünü oynuyor. Talisca’ya attırdığı golün ortası, kendisinin golü hepsi ustalık kokan işlerdi.Beşiktaş’ta belki çoğunlukta Cenk, Quaresma, Pepe öne çıkıyor ama Kartal’ın “gizli kahramanı” Babel’dir.Oynamadığı maçlarda eksikliğini herkes görüyor zaten.Talisca ise hakikaten enteresan bir oyuncu. Bakıyorsunuz sahada geziyor ama bir çıkıyor işi bitiriyor.Dün de bunu yaptı. Attığı kafa golü ve Cenk’e asistiyle yine kendini hatırlattı. Şenol Hoca’nın Negredo’yu neden son dakikalar soktuğuna anlam veremedim.Halbuki skor 3-1 olmuştu. Necip’in yerine daha erken alması gerekirdi diye düşünüyorum.

        UMUR TALU

        AĞIR ABİ!

        Maç başlarken Göztepe’nin 2 önemli eksiği, Beşiktaş’ın epeyce fazlası vardı.Yedekleri Oğuzhan, Medel, Negredo, Lens, Necip olan bir aşırılık!2 fazlalık da maçın henüz başında Fabri’nin elleriydi.Göztepe’nin hırsı eksiğini kapatıyordu ki, bu sezon frikikçilikten kafacılığa tayin olan Talisca yine santrfor oldu.

        Göztepe’nin koştuğu, aşırı hızdan birbirinden koptuğu anlar Beşiktaş’ı ister istemez kontratak takımı haline getirdi. 23’üncü dakika Göztepe’nin 6 korneri vardı.Sonra Beşiktaş’ın “ağır abi” oyunu hakim oldu; ki mecazi değil, hakikaten yavaş anlamında da ağır, ağırlık manasında da.Yine Fabri’nin elleri uzayana ve direği de kullanana kadar.

        REKLAM

        O sıralar Cenk Tosun Şampiyonlar Ligi’nde kalmış, adeta İzmir’e gelmemişti!

        Yedeklik tedrisatından önceki tembel maçlarına göre Talisca oyundan kopmadı.

        ★ ★ ★

        Göztepe gol kovalarken “kontratak abisi” yine golü buluverdi.Derken maçın adamı Talisca’nın müthiş pasında Cenk eve döndü.

        Belli ki geçen sezon Tamer Tuna işin “heyecanlı hücum” kısmında çalışmış; defans, oyun kontrolü kısımları hep Güneş’te kalmış!

        Kendisine karşı çılgın gibi başlayan takımları yavaşça büyülüyor Beşiktaş. Leipzig, evindeki Monaco, Alanyaspor’dan sonra Göztepe de heyecanının kurbanı oldu.

        Hakkını teslim etmeli, golünü ve çok sayıda pozisyonu da o heyecanlı oyunla buldu.

        Cenk’in yorgunluğu ayağına yapışmasa, Talisca 1 gol, 2 asistle çıkacaktı oyundan!

        Negredo’nun daha uzun süre alması gereken maçtı.

        REKLAM

        Maçın çalışkanı Tolgay oldu ve Oğuzhan için iyi haber olmadı bu!

        Öyle ya, Quaresma 3 dakika eksik oynayınca bile nasıl bozuluyor; bir de 90 dakika oynamayanı düşünün!

        Maç Adriano’nun slalom golüyle bitecekti; olmadı. Cenk’in kaçırdığıyla bitti.

        Beşiktaş “istediği kadar oynayan” bir takım artık.

        Bu, “çok istekli takım”a göre farklı bir boyut.

        Ben açıkçası ikinci şıkkı daha çok seviyordum.

        Otobüs taşlayanlar dışında, Göztepe taraftarı bu ligin en hoş renklerinden!

         UMUR TALU:
        UMUR TALU: Kendisine karşı çılgın gibi başlayan takımları yavaşça büyülüyor Beşiktaş

        ★ ★ ★

        Hafıza:

        Beşiktaş santrforu Nihat yine doğduğu takım Göztepe’ye karşı oynuyordu. Sanlı Kaptan’ın vuramadığı top önüne düştü, ayağına, çamura dolandı, yüzde yüz denen golü atamadı.Teknik direktör Abdullah Gegiç ona yüklendi: “Göztepe’ye mahsus atmadın golü” dedi, kadro dışı bıraktı.Çünkü bir süre önce,“Belki Göztepe’ye dönerim”demişti. İlk “göz” ağrısına 2 sezon sonra dönecekti. Oysa Beşiktaş’a transfer olduğu 72-73 sezonu 3. haftası Göztepe’ye tek golü atan “Kel” Nihat Yayöz’dü yine; ilk 6 hafta Beşiktaş’ın tüm gollerini tek başına attığı gibi!Göztepe’nin efsane kadrosundan “3 büyükler”e transfer olan tek futbolcuydu!

        REKLAM

        BÜLENT YAVUZ

        GÖZTEPE'NİN GOLÜ OFSAYTTI

        Beşiktaş, İzmir’de Göztepe’yi yenerek zirve yarışını devam ettirdi. Maçın hakemi Hüseyin Göçek; inanılmaz koştu, bütün pozisyonlara yakındı. Ancak kritik kararlarda her iki takım lehine ve aleyhine hatalar yaptı. 55’te Atiba’nın Traore’yi yere indirmesi ihlaldi ve ceza alanındaydı. Penaltı olmalıydı. 67’te Kadu, Talisca’yı yere düşürdü. Pozisyonun başlangıcı dışarıda ama içeride devam ediyor gibi. Haydi “Penaltı değil” diyelim. Beşiktaş lehine faul ve Kadu’ya da bir kart çıkmalıydı. Top yana doğru açılıyor. Sarı daha uyar gibiydi. 85’te Leo’nu oyun alanından ihraç edilmesi, zorlaya zorlaya belki kırmızı olur. Hakem sarı verse, daha doğru olurdu. Göztepe’nin golü ise açık bir ofsayttı. Tabii bu kusur tamamen yardımcı hakemin.

        CEVDET ERGUN

        SIKLET FARKI

        Ligde bu sezon kazanırken bile ‘oyun’ anlamında çok tatmin etmemişti Beşiktaş...Avrupa’da bambaşka bir seviyeye evrilen, yerel ligde çıtasının çok altında gezinen Beşiktaş, dün standart sayılabilecek bir oyunla, zorlanmadan kazandı.Farkı yaratan mentalite ve kaliteydi. G.Saray ve Başakşehir’in 3 puanla kapattığı haftada belli ki oyuncular ‘artık lige de ağırlığımızı koyma vakti’ demişti.Bir Talisca yetti, ilk kez 3 gollü bir galibiyet geldi.

        Göztepe adına sinir bozucu bir ilk yarıydı... Düşünün, ringe çıkmışsınız, rakibe sürekli yumruk atıyorsunuz ama kaşında bir çizik bile açamıyorsunuz. Fabri olmasa henüz 6. dakikada skor 2-0 olabilirdi.Castro ve Ghilas’ın gollük şutlarında ligin en formda kalecisi olduğunu gösterdi.Ev sahibi, maç boyu cezalı Jahovic ve son anda sakatlanan Oscar’ın eksikliğini hissetti.

        REKLAM

        Ne kadar oyun disiplinine sadık olursanız olun, maçı kazandıran yetenektir...Monaco maçında kulübe cezası verilmesi, ‘bonservisi alınmasın’ seslerinin yükselmesi Talisca’yı kendine getirmiş.Kadife ayaklı, çelik kafalı Brezilyalı eski günlerinden resital sundu. Babel içeriye harika bir orta keserken,Talisca, 3 Avrupa Ligi kupası kaldırmış 35 yaşındaki kurt Beto’yu çaresiz bıraktı.Göztepe o kadar hazırlıksız yakalanmıştı ki, sağ açıkta başlayan, sonra sola geçen, 1.67 boyuyla sahanın en kısası Halil, 1.91’lik Talisca’yla eşleşmişti.O da sadece rakibinin vuruşunu izlemekle yetindi. Oysa maç boyu takımının en çok çaba harcayan ismiydi.Gouffran’ın şutunda Kartal’ın imdadına önce Fabri, sonra direk yetişti.

         CEVDET ERGUN:
        CEVDET ERGUN: Monaco maçında kulübe cezası verilmesi, ‘bonservisi alınmasın’ seslerinin yükselmesi Talisca’yı kendine getirmiş.

        Tamer Tuna, üçüncü bölgede baskı, Cenk’i topla buluşturmama, kanatlarda da Q7 ve Babel’in içe kat edişlerini önleme üzerine bir strateji belirlemişti.İki yıl yardımcığını yaptığı Güneş’in takımının defolarını ondan iyi bilen yoktu.Monaco yorgunluğunun da etkisiyle Güneş ise dikine ve uzun toplarla orta alanı aşmak istedi. İki kez topla hareketlenmede geç kalan Babel, ikinci 45’in başında süratini ve zekasını konuşturup golünü attı.Ligdeki 4 golünün de deplasman maçında oluşu, takım için önemini ve ne kadar öldürücü bir silah olduğunun göstergesi.Tolgay’a ayrı bir parantez açmak lazım. Gösterişsiz ama çok önemli işler yapıyor, golün de hazırlayıcısıydı.

        Ava giderken avlanmak, Göztepe’nin tüm dengesini sarstı. Oyunun boyu uzadı, gerideki boşluklar arttı.Gecenin yıldızı Talisca, iki kişi arasından Cenk’i gördü, skor 3-0’a geldi. Buna rağmen Q7 gibi Cenk de pek oyunun içinde değildi. İki kaçırdığı pozisyon neyse de, Negredo’nun ‘al da at’ dercesine uzattığı pası kaleye yollayamaması klasına yakışmadı.Cenk biraz daha dikkatli olsa, ilk yarısı Göztepe lehine bitebilecek bir maçta 5 fark işten bile değildi.

        HÜSEYİN GÖÇEK

        Korunan takımlar yok, beceriksiz hakemler var! Göztepe’nin ofsayt golünü yardımcısıyla süzemedi. Atiba’nın çekmesi penaltıydı. Talisca’nın düşürülmesinde penaltı ve kırmızıyı atladı. Tuttu olmadık yere Leo’yu attı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ