Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ege Üniversitesi'ndeki kavgada yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Bornova'da taziye çadırı kuruldu

        İzmir Ege Üniversitesi'nde karşıt iki öğrenci grubu arasındaki kavga sonucu hayata veda edenFırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Bornova Meydanı'nda taziye çadırı kuruldu. Pek çok ilde de yürüyüş düzenlendi. Bornova'da kurulan çadırda taziyeleri kabul eden anne Özlem Çakıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatanı, milleti, bayrağı için mücadele eden oğlunun bir hiç uğruna ölmediğini, bir şeyleri değiştirmeye çalıştığını, ölümüyle de bazı şeyleri değiştireceğine inandığını anlattı.

        'VATAN, MİLLET, ATATÜRK SEVGİSİNİ İŞLEYECEĞİM'

        Acılı anne Çakıroğlu, "Umarım onun ölümü bu olayları bitirir.Oğluma hep yol göstermeye çalıştım, onun için mücadele ettim onun için yaşadım. Yaşam kaynağımdı. Ben öğretmenim. O mezun olup da işe girdikten sonra emekli olmayı düşünüyordum. Ama şimdi düşünmüyorum. Şimdiye kadar yetiştirdiğim öğrencilere hep vatan, millet, Atatürk sevgisini işledim. Bundan sonra da bunu işlemeye devam edeceğim. Daha nice Fıratlar yetiştireceğim, temelini atacağım.

        Öte yandan baba Fuat Çakıroğlu'nun fenalaştığı için çadıra gelemediği bildirildi.

        MHP HEYETİ TAZİYE ÇADIRINDA

        MHP Genel Başkan Başdanışmanı Şenol Bal ile MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da taziye çadırında hazır bulundu.Bağımsız İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin ile Bağımsız İzmir Milletvekili İlhan İşbilen de Özlem Çakıroğlu ile Karataş'a taziyede bulundu.

        Ege Üniversitesi'nde öğrenciler arasında 20 Şubat Cuma günü çıkan kavgada 8 kişi yaralanmış, yaralılardan Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınmıştı.

        ÖNCE YÜRÜYÜŞ SONRA CENAZE NAMAZI

        Fırat Çakıroğlu için Türkiye genelinde Ülkü Ocakları'nın organizasyonuyla gıyabi cenaze namazları kılındı.

        ANKARA

        MHP ilçe yöneticileri ve ülkücü grup, sloganlar atarak Ankara Caddesi üzerinden Milli Egemenlik Parkı'na kadar yaklaşık 1 kilometrelik yürüdü. Burada konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Atilla Akcan ülkücü hareketin dün nasıl küresel güçlerin sömürü düzenine izin vermediyse, bugün de bu güçlerin taşeronluğunu yapan terör örgütünün ve iktidarın bölme projelerine geçit vermeyeceğini söyledi. Akcan, "Türk Milleti bu elim hadisenin acısını içine atmayacak, hesabını eli kanlı canilerden ve ihanet ortaklarından mutlaka soracaktır. Tarihi şehitlerle dolu ve şanlı bir geçmişe sahip olan Ülkücü Hareket, safları daha da sıklaştırarak kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Şehitler kervanına katılan yiğit ülküdaşımFıratÇakıroğlukardeşimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum" dedi.

        GÜMÜŞHANE

        Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığınca üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi ve kadına şiddeti kınamak, MHP Gümüşhane İl Başkanlığınca ise Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavgadaFıratYılmazÇakıroğlu'nun öldürülmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

        İki grup daha sonra birlikte hareket etme kararı alarak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde toplandı.

        Ellerindeki pankartlarla Cumhuriyet Caddesi'nden Fatih Parkı'na kadar çeşitli sloganlar atarak yürüyen gruba, vatandaşlar da yol boyunca alkış ve pankartlarla destek verdi.

        Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı Serkan Yılmaz, grup adına yaptığı basın açıklamasında, "Bıçağın kemiğe dayandığı, sabır sınırlarının zorlandığı bir dönemdeyiz. Her gün gündeme gelen kadın şiddeti ülkemiz ve milletimiz adına ciddi bir sorun ve ciddi bir utanç kaynağı olmaktadır" ifadesini kullandı.

        Grup, açıklama sonrası olaysız dağıldı.

        KIRŞEHİR

        Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kırşehir'de gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazının ardından gruptakilerin HDP İl Başkanlığına doğru yürüyüşe geçmesi dolayısıyla gerginlik yaşandı. Grup, parti binası önünde slogan attı.

        GAZİANTEP

        Cenaze namazında yüzlerce kişi aynı safta durarak, Çakıroğlu için dualar etti. Gıyabi cenaze namazı sonrası Türk bayrağı açarak yürümek isteyen gruba, MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan müdahale etti. Aralarında provotörler olduğunu söyleyen Taşdoğan, yaslarını tutacaklarını ifade etti.

        Grup, daha sonra sloganlar atarak dağıldı.

        KAHRAMANMARAŞ

        Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kıldı. Vatandaşlar daha sonra tekbir getirerek MHP İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü.

        MERSİN

        Fırat Yılmaz Çakıroğlu için ikindi namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Ülkü Ocağı İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ile yaklaşık 500 kişi katıldı. Namazın kılındıktan sonra camide Kur'an-ı Kerim okutuldu.

        Grup, Kuvayi Milliye Caddesi'nde ilerlerken kimliği belirsiz iki kişinin zafer işareti yapması üzerine gerginlik çıktı.Gerginlik sırasında ülkücüler, zafer işareti yapanların üzerine yürüdü. Bunun üzerine kaçan kişiler bir işyerine sığındı. Polisin müdahalesi ve Ülkü Ocağı İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli'nin devreye girmesi ile grup sakinleştirildi.

        KONYA

        Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Konya Hacıveyiszade Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Cenaze namazının ardından vatandaşlar tekbirler getirdi. Daha sonra ülkücü yemini edildi. Ardından Hacıveyiszade Camii önünden şehitliğe kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından Çakıroğlu için mevlit ve Kur'an-ı Kerim okutulacağı duyuruldu.

        ERZURUM

        Erzurum'da bugün Ege Üniversitesi'nde öldürülen ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından bir grup vatandaş Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüş yaptı.

        SİVAS

        Sivas'ta Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık bin kişi, İzmir'de üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto yürüyüşü yaptı, ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.

        YOZGAT

        Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu için Yozgat'ta gıyabi cenaze namazı kılındı.Cumhuriyet Meydanında ülkücü yemini eden grup, slogan atıp daha sonra dağıldı.

        DÜZCE- BOLU

        BOLU ve Düzce'de, MHP ve Ülkü Ocakları üyeleri Ege Üniversitesi'nde bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kıldılar

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ