Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ege Üniversitesi'ndeki kavgada yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile ilgili konuşurken duygulandı

        TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin 17 Şubat Salı günü gerçekleştirilen Genel Kurul'daki kapalı oturum tutanaklarının açıklanmasına ilişkin grup önerisi reddedildi.

        Genel Kurul'da önce MHP'nin Bonzai ile mücadelenin araştırılması önergesinin gündeme alınmasına ilişkin önerisi görüşüldü.

        Önerinin görüşülmesi öncesi MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile ilgili söz alarak, "Ülkü ocaklarının mensubu bu kardeşimiz beni de birkaç kere aradı. Polisleri uyardıkları halde sınava girerken önlem alınmamış ve saldırıya uğramışlar. 45 dakika ambulans gelmiyor ve kan kaybından ölüyor. Bunun sorumlusu kim?" diye sordu.

        Vural'ın, konuşması sırasında ağlamaklı olduğu ve konuşmakta zorlandığı görüldü.

        Görüşmelerin ardından MHP Grup önerisi reddedildi.

        "GERÇEKLER KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SUNULSUN"

        Genel Kurul'da daha sonra CHP'nin 17 Şubat Salı günü yapılan TBMM Genel Kurulu'ndaki kapalı oturum tutanaklarının açıklanmasına ilişkin grup önerisinin görüşmelerine geçildi.

        CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, partisinin önerisi üzerinde yaptığı konuşmada, 17 Aralık Salı günü yapılan Genel Kurul'daki kapalı oturumda çıkan kavgayı hatırlatarak, kapalı oturumlardaki tutanakların açıklanıp gerçeklerin kamuoyunun bilgisine sunulması gerektiğini savundu.

        MHP ve HDP temsilcileri de söz alarak kapalı oturum tutanaklarının açıklanması talebini desteklediklerini aktardılar.

        "BEN DE BURADA 5 DAKİKA SESSİZCE DURURUM"

        HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, CHP Grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmasını tamamladıktan sonra AK Parti adına konuşma yapan milletvekilinin konuşma süresinin tamamını kullanmadığını, bu sürenin kendi konuşmasına ilave edilmesini talep etti. Ancak Meclis Başkanvekili Sadık Yakut bu talebi kabul etmeyerek, mikrofonu tekrar açmadı. Zozani'nin "Ben de burada 5 dakika sessizce dururum" demesi üzerine Yakut, birleşime 5 dakika ara verdi.

        Aranın ardından yapılan oylamada CHP Grup önerisi reddedildi.

        NÖBET ÇİZELGESİNDEKİ DEĞİŞİKLİK

        Zozani daha sonra TBMM Başkanlığı'nın divana ilişkin nöbet çizelgesine göre Meclis Başkanvekili olarak Ayşe Nur Bahçekapılı'nın görev yapması gerektiğini ifade ederek, Yakut'un divanda olmasının bu duruma aykırı olduğunu savundu.

        Yakut ise görev değişikliklerine ilişkin kuralların belli olduğunu ve herşeyin kurallara uygun olarak devam ettiğini söyledi.

        CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da söz alarak nöbet çizelgesinde değişiklik yapılmasına ve Bahçekapılı'nın yerine Yakut'un görev yapmasını eleştirdi.

        HDP ve CHP milletvekillerinin itirazlarını sürdürmeleri üzerine Yakut, birleşime 10 dakika ara verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ