Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'tan rehine açıklaması

        İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ınadliyedeki odasında rehin alınmasına ilişkin, "Şu an itibarıyla herhangi bir sıkıntımız yok, herhangi bir arkadaşımızın herhangi bir sorunu yok. Arkadaşlarımız ve müzakereci arkadaşlarımız, bize katkı veren İstanbul Barosu Başkanımız ve diğer arkadaşlarımız eylemcilerle görüşüyor" dedi.

        İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi'nden sorumlu Başsavcıvekili Orhan Kapıcı, Çağlayan'daki İstanbulAdliyesi'nin A kapısı önünde gazetecilere açıklama yaptı.

        Altınok, saat 12.36 itibarıylaadliyenin 6. katında Mehmet Selim Kiraz'ın odasına 2 eylemcinin gelerek savcıyı rehin aldığını belirterek, olay gerçekleştiği andan itibaren Bakanlar, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Başsavcıvekili Orhan Kapıcı, diğer başsavcıvekilleri, savcılar,adliyepersoneli, emniyet teşkilatı personelinin olaya müdahil olduğunu söyledi.

        Altınok, "Olayın usuletle ve suhuletle, hiç kimsenin canı yanmadan, bir an önce sonuçlanabilmesinin gayretini gösteriyoruz. İnşallah, umudumuz odur ki bir an önce bu eylem kimsenin canı yanmadan, hiçbir arkadaşımızın zarar görmesine imkan vermeden sonuçlanmış olur diye düşünüyoruz. Şu an itibarıyla herhangi bir sıkıntımız yok, herhangi bir arkadaşımızın herhangi bir sorunu yok. Arkadaşlarımız ve müzakereci arkadaşlarımız, bize katkı veren İstanbul Barosu Başkanımız ve diğer arkadaşlarımız eylemcilerle görüşüyor. Umudum bir an önce eylemin sağlıklı bir şekilde, hiç kimsenin burnu kanamadan sona ermesidir" şeklinde konuştu.

        BAKAN TANER YILDIZ'DAN O İDDİALARA YANIT

        Öte yandan Elektrik kesintisi ile İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde savcının rehin alınması arasında bağlantı kurmanın gerçekçi olmadığını vurgulayan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu konuda elimizde kesin bir delil yok. Yani adliyedeki bu vakayla bağlantı kurmak şu anda bizim için çok gerçekçi görünmüyor. Bunla alakalı elimizde bir verinin, bir donenin olması lazım. Ama dediğim gibi bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ