Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'daki iddialar için 'Tamamen yalan' dedi

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve beraberindeki heyeti kabulünde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

        Erdoğan, Ağrı saldırısından Papa'nın soykırımla ilgili sözlerine kadar birçok konuya değindi. Cumhurbaşkanı özetle şunları söyledi:

        - (Ağrı saldırısı) Güvenlik kuvvetlerimiz kendilerine açılan ateş karşısında misliyle karşılık veriyor. İlk ateş sırasında 4 jandarma personeli yaralanırken 5 örgüt personeli ölüp biri de yaralı olarak ele geçiriliyor. Provokasyon varsa terör örgütünün güdümündeki partinin kurguladığı provokasyondur. Yaralı jandarmamızın kendi haline terk edildiği, onlar sivillerin aldığı... Bunların hepsi kayıtlarda mevcut. Bunların tümü külliyen

        yalandır.

        'DEVLETİN DURUŞUYLA İLGİSİ YOK'

        - (Çözüm süreci): Ülkemizin geleceği açısından hayati bir öneme sahip. İş bunlara kalsa ortada çözüm falan kalmazdı. Ağrı'daki olayların devletin çözüm sürecindeki duruşuyla ilgisi yok. Söz konusu siyasi partinin eş genel başkanının ifadesi... Neymiş efendim bölücü örgüt mensupları da bu etkinliklere katılma hakkına sahipmiş. Ya siz kendinizi ne sanıyorsunuz?

        'DEVLET GÜCÜNÜ YİTİRMEDİ'

        -Türkiye'nin bölücü örgütü bertaraf etme konusunda herhangi bir sıkıntısı yoktur. Bu yöntemin başka sıkıntılara sebep olduğunu tespit ettik.Çözüm süreci askeri bir zorunluluğun değil siyasi bir kararın neticesinde ortaya çıkmıştır. Devlet gücünü yitirmedi.

        'SİLAHLAR GÖMÜLECEK, BUNLAR TESPİT EDİLECEK'

        - Silaha şiddete samimi tavır ortaya koymayıp demokrasiden bahseden yalancıdır, ikiyüzlüdür, riyakardır. Çözüm süreceinin sağlıklı devam etmesinin şartı silahların ebediyen terk edilmesidir. Oraya buraya saklanmasından söz etmiyorum. IRA nasıl yaptı... Toprağa gömülecek üzerine beton dökülecek, bunlar tespit edilecek. Bu yapılmadığı sürece karşı taraf sözünde durmamış olacaktır. Durum da budur.

        'BASKIYLA DEĞİL VİZYONLA OY ALMAYI ÖĞRENİN'

        - Eline kan bulaşmış olanlar kimseye insanlık dersi veremez. Önce o kanı temizlenemiz lazım. Türkiye partisi olma iddiasında olanlar siyasi parti iddiasındaysanız milletin oyunu baskıyla değil rızayla, vizyonla almayı öğreneceksiniz.

        'MİLLETİMİZ MEHMEDİNİ İYİ TANIR'

        - Hiç kimse teröristi aklamak, askerimizi itibarsızlaştırmak adına ortaya koydukları senaryonun arkasına sığınmasın. Milletimiz mehmedini iyi tanır.

        'PAPA GELDİĞİNDE FARKLI BİR SİYASETÇİ GÖRMÜŞTÜM AMA...'

        - (Papa'nın 'soykırım' ifadesi) Bundan fevkalade üzüntü duydum. Ankara'ya ziyaretinde farklı bir siyasetçi görmüştüm fakat bu açılamalardan sonra siyasi ve din adamlığındaki farklılığı tamamiyle çok farklı bir zihniyetin yeniden tezahürü görüyorum. Tarihçilerin işini siyasetçiler alırsa oradan bugün olduğu gibi hezeyan çıkar. Sayın Papa'yı da bu tür yanlışlara bir daha düşmez diye kınıyorum ve uyarıyorum.

        - (Başkanlık sistemi) Yeni anayasayla birlikte başkanlık sistemini hayata geçireceğimize inanıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ