Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası yargıdaki tahliye krizine ilişkin konuştu, Bülent Arınç helallik isteyerek veda etti

        HABERTURK.COM

        62. Hükümet'in son Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Bülent Arınç, toplantının ardından açıklama yaptı.

        Arınç, paralel yapı soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler hakkında yetkisiz mahkemenin tahliye kararı vermesine ilişkin soru üzerine "Yetkisiz mahkeme karar vermişse karar yok hükmündedir. Takip edilen yolun adeta kumpasa dönüştüğü görülebiliyor. Belki yargı tarihinde ilk defa görülmektedir.Hukukta yetki çalınmasından bahsedilebilir. Akla zarar bir iş. Gözü karalığın bu kadarına pes. Böyle bir olayın yaşanmış olması utanç vericidir" ifadelerini kullandı.

        Konuşmasının ardından helallik isteyen Arınç, "1 Mayıs 2009'dan bu yana Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Yardımcısıyım. 6. yıla girdik, son 4,5 yıldır da Hükümet Sözcüsüyüm. Bu görevimi layıkıyla yapmaya çalıştım. Eksiğimle, hatalarımla, fazlasıyla... Herhalde bir daha karşı karşıya gelmeyeceğiz. Son muhtemel Bakanlar Kurulu toplantısı olduğuna göre, benim de aktif siyasi hayatım 7 Haziran'da biteceğine göre, yeni hükümetimizde yeni Hükümet Sözcüsü de çok değerli bir arkadaşımız olacaktır. Ben bulunduğumuz süreç içerisinde burada olan ve olmayan Başbakanlık muhabiri dediğimiz, siz değerli arkadaşlarımızdan hem hellalik istiyorum hem de sizlere görevlerinizde üstün başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

        Arınç'ın konuşmasından satır başları:

        Merkez Bankası sunum yaptı.

        KKTC'de seçimlerin demoktratik olgunluk içerisinde sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz.Görevinde üstün başarılar diliyoruz. KKTC'nin 30 Nisan'daki ant içme törenine katılacağım.

        SORU&CEVAP

        YARGIDA TAHLİYE KRİZİ

        Bakanlar Kurulu'nda ayrıntılı görüşülmedi.

        Sulh ceza hakimlerinin yetki alanında olan bir kararı tamamıyla yetkisiz sayılan asliye ceza hakimi vermişse bu 'yok hükmünde bir karar'dır.Takip edilen yolun adeta kumpasa dönüştüğü görülebiliyor. Belki yargı tarihinde ilk defa görülmektedir. 'Ahmet'in vereceği kararı, hiç yetkisi olmayan Mehmet'in vermesi gibi' hukukta yetki çalınmasından bahsedilebilir.Akla zarar bir iş.

        Gözü karalığın bu kadarına pes. Böyle bir olayın yaşanmış olması utanç vericidir.

        "YAVRU VATAN" POLEMİĞİ

        Türkiye olarak Kuzey Kıbrıs'ın iç işlerine karışmayız. Akıncı'nın tanımlamasına saygı duymak lazım. Analık-yavruluk meselesi değil, aramızdaki ilişkiyi gösteriyor.

        Akıncı'nın verdiği güven duygusu fevkalade güzel.Başka ülkelerle ilişkimiz KKTC ile ilişkimize benzemez. Mali konularda Kuzey Kıbrıs'a çok daha fazla yardımcı oluyoruz.

        1915 OLAYLARI

        Konu görüşülmedi, gündemimizde yoktu. Yeni bir tedbir söz konusu değil.

        Açıklamaların hepsini değerlendiriyoruz.

        SURİYE'DEKİ TÜRKMENLERİN DURUMU

        Türkmenlere her konuda yardımlarımız devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ