Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bağdat Caddesi'ndeki cinsel saldırıya Twitter anketine tepki

        İstanbul Bağdat Caddesi'nde cinsel saldırıya uğrayan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi için Twitter'da "19 yaşındaki bir 'kız' gece 03:00'te Bağdat Caddesi'nde ne tür bir eğlenceden dönebilir?" diye anket başlatan kullanıcıya tepki yağdı.

        Twitter’da “Şamil İğde” ismini kullanan bir hesaptan, “19 yaşındaki bir "kız" gece 03:00'te Bağdat Caddesi'nde ne tür bir eğlenceden dönebilir?” şeklinde bir "anket" sorusu paylaşıldı. Aynı kullanıcı bu sorunun ardından "Saklambaç", "İp atlama", "Yağlı güreş", "Bilemiyorum" seçeneklerini sunduğu görüldü.

        Twitter kullanıcıları, genç bir kadının yaşadığı trajik olayla alay eden bu soru ve üsluba büyük tepki gösterdi. Cinsel saldırıya uğrayan ve darp edilen kadının başına gelenleri "gecenin o saatinde dışarıda olmasına" bağlayan bu mesaja karşılık olarak Twitter yönetimine de bu hesabı şikayet etmeye başladılar. Gelen yüzlerce tepki mesajına rağmen tutumundan vazgeçmeyerek, önce, “Oooo tepkiler müthiş... Delikanlılar dersimi veriyorlar klavyeden... :)”; ardından da “Bağdat Caddesi'nden ölüm ve tecavüz tehditleri alıyorum. :))” mesajlarını yazdı.

        ANKETİ KALDIRDI

        Gelen tepkiler üzerine bir açıklama yayınlayan kullanıcı, aynı zamanda anketi de kaldırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ