Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülent Arınç: Hakkari, Iğdır ve Tekirdağ’da, 81 ilin 3’ünde ilçe belediye başkanlığını kazanamamış durumdayız

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

        Arınç, "Maalesef 3 ilimizde Hakkari’de ben Şemdinli’yi kazandığımızı zannediyordum, Hakkari, Iğdır ve Tekirdağ’da, 81 ilin 3’ünde ilçe belediye başkanlığını kazanamamış durumdayız" dedi.

        İşte Arınç'ın konuşmasından önemli satır başları;

        "YÜZDE 60'INI KAZANMIŞ DURUMDAYIZ"

        “919 ilçe var toplam olarak. Bunların 560’ını Ak Parti kazandı. 919’un 560’ını Ak Parti kazanmak suretiyle yüzde 58.8, yine 59 diyebiliriz. 394 beldenin 213’ünü, Ak Partili belediye başkanları kazanmış durumda. Yani toplam bin 394 belediyenin, büyükşehir, il, ilçe belde belediyesi, toplam sayı bin 394’tür, bunun 821’ini Ak Partili belediye başkan adayları kazandı.

        Bu yüzde 59 oy oranına tekabül ediyor. Yani başarı oranına tekabül ediyor. Dolayısıyla biz büyükşehirleri, ilçeleri, illeri ve beldeleri topladığımız zaman toplam belediyelerin tam yüzde 60’ını kazanmış durumdayız.”

        CHP’nin ise 30 büyükşehirin sadece 6’sını kazandığını, bunun da yüzde 17’ye tekabül ettiğini, 51 ilden de 8’ini kazandığını dile getiren Arınç, ilçe belediye başkanlıklarının tamamını kazandıkları toplam 7 il bulunduğunu anımsatarak şunları söyledi:

        "MAALESEF..."

        “Bayburt, Düzce, Kilis, Gümüşhane, Kocaeli, Ordu, Sakarya ve Tokat’ta bütün belediyeleriyle ilçeleriyle birlikte kazanıldı. Maalesef 3 ilimizde Hakkari’de ben Şemdinli’yi kazandığımızı zannediyordum, Hakkari, Iğdır ve Tekirdağ’da, 81 ilin 3’ünde ilçe belediye başkanlığını kazanamamış durumdayız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ