Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Meksika Güney Kore - Meksika (MAÇ ÖZETİ İZLE) (2018 Dünya Kupası maçları) - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        2018 DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA! GÜNEY KORE - MEKSİKA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        2018 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda Meksika, Güney Kore'yi 2-1 yendi... Gruptaki ilk maçında Almanya'yı yenerek büyük bir sürprize imza atan Meksika bu sonucun ardından 6 puana yükseldi ve gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj yakaladı. Henüz puanı bulunmayan Güney Kore'nin ise şansı kalmadı.

        Mücadelenin 24. dakikasında Jang Hyun-Soo, ceza sahası içinde sol çaprazda topa elle müdahale edince hakemMilorad Razic beyaz noktayı işaret etti. Penaltı vuruşunu gole çeviren Carlos Vela takımını öne 1-0 geçirdi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

        66. dakikada Meksika, Javier Hernandez ile ceza sahası dışında sağ çaprazdan bulduğu gol ile farkı ikiye çıkardı. Öte yandanChicharito,Meksika formasıyla 50. golüne ulaştı!

        90+2. dakikadaSon Heung-Min, attığı harika golüyle farkı 1'e indiren isim oldu. Ancak kalan dakikalarda başka olmayınca maç Meksika'nın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

        STAT: Rostov

        HAKEMLER: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic

        GÜNEY KORE: Hyun-Woo - Lee, Min-Woo (Dk. 84 Hong), Young-Gwon, Jang, Lee, Seon-Min (Dk. 77 Woo-Young), Se-Jong (Dk. 64 Seung-Woo), Sung-Yueng, Hwang, Son

        MEKSİKAOchoa - Guardado, Alvarez, Moreno, Salcedo, Herrera, Guardado (Dk. 68 Marquez), Lozano (Dk. 71 Corona), Layun, Vela (Dk. 77 Giovani Dos Santos), Chicharito

        GOLLER: Dk. 90 Son (Güney Kore) - Dk. 26 (P) Vela, Dk. 66 Chicharito (Meksika)

        SARI KARTLAR: Young-Gwon, Lee, Seung-Woo, Woo-Young (Güney Kore)

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        MAÇ TAKVİMİ

        > 27 Haziran (TSİ: 17.00): Meksika - İsveç (Ekaterinburg Arena - Ekaterinburg)

        >27 Haziran (TSİ: 17.00): Güney Kore-Almanya (Kazan Arena - Kazan).

        MEKSİKA 55. MAÇINA ÇIKTI

        Latin ekibi, Güney Kore mücadelesiyle birlikte şampiyonadaki 55. maçına çıktı.Meksika, boy gösterdiği 15 turnuvada 55 maça çıktı, 16 galibiyet, 14 beraberlik ve 25 yenilgi elde etti. 60 gol attı, kalesinde 92 gol gördü.

        Güney Kore ise Dünya Kupası'ndaki 34. maçına çıktı. Asya ekibi, 5 galibiyet, 9 beraberlik, 19 yenilgi aldı, 31 gol atıp, 70 gol yedi.

        GÜNEY KORE

        Rusya'nın ev sahipliği yapmakta olduğu 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele eden Güney Kore Milli Takımı, gruptan çıkmayı hedefliyor. İsveç, Almanya ve Meksika ile F Grubu'nda yer alan Güney Kore Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA NASIL KATILDILAR?

        Temmuz 2017'de milli takımın başına getirilen 47 yaşındaki Shin Tae-yong yönetimindeki Güney Kore, Asya elemelerine 2. turdan başladı.

        Lübnan, Kuveyt, Myanmar ve Laos'un bulunduğu G Grubu'nda yer alan Güney Kore, 8 karşılaşma sonunda 8 galibiyet alarak 24 puanla grubu lider bitirdi ve 3. tura yükseldi.

        Güney Kore, 2. turda gruplarını ilk iki sırada bitiren 12 takımın, altışarlı iki grupta mücadele ettiği 3. turda, A Grubu'nda İran, Suriye, Özbekistan, Çin ve Katar ile yarıştı. 10 maçtan 4 galibiyet, 3 mağlubiyetle ayrılan Güney Kore, 15 puan toplayarak grubunu 2'nci tamamladı ve Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Cha Bum-kun, Hong Myung-bo, Park Ji-sung'un yer aldığı Güney Kore'nin kadrosunda, Swansea City'den Ki Sung-yeung, Tottenham'dan Son Heung-min ve Salzburg'dan Hwang Hee-chan gibi Avrupa liglerinde top koşturan isimler yer alıyor.

        DÜNYA KUPASI'NDA DAHA ÖNCE NE YAPTILAR?

        Güney Kore Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 9 kez katıldı.Güney Kore'nin dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1954 - İlk tur

        1986 - İlk tur

        1990 - İlk tur

        1994 - İlk tur

        1998 - İlk tur

        2002 - 4'üncü

        2006 - İlk tur

        2010 - 2. tur

        2014- İlk tur

        KADROSU

        Kaleci: Kim Seung-gyu (Vissel Kobe), Kim Jin-hyeon (Cerezo Osaka), Cho Hyun-woo (Daegu)

        Defans: Kim young-gwon (Guangzhou Evergrande), Jang Hyun-soo (Tokyo), Jung Seung-hyun (Sagan Tosu), Yun Yong-sun (Seongnam), Oh Ban-suk (Jeju United), Kim Min-woo (Sangju Sangmu), Park Joo-ho (Ulsan Hyundai), Hong Chul (Sangju Sangmu), Go Yo-han (Seoul), Lee Yong (Jeonbuk Hyundai Motors)

        Orta saha: Ki Sung-yueng (Swansea City), Jung Woo-young (Vissel Kobe), Ju Se-jong (Asan Mugunghwa FC), Koo Ja-cheol (Augsburg), Lee Jae-sung (Jeonbuk Hyundai Motors), Lee Seung-woo (Hellas Verona), Moon Seon-min (Incheon United)

        Forvet: Kim Shin-wook (Jeonbuk Hyundai Motors), Son Heung-min (Tottenham), Hwang Hee-chan (Salzburg)

        MEKSİKA

        Rusya'nın ev sahipliği yapmakta olduğu 21. FIFA Dünya Kupası'nda Meksika Milli Takımı, Almanya, Güney Kore ve İsveç'in bulunduğu F Grubu'nda mücadele ediyor. Grupta ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Meksika Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA NASIL KATILDILAR?

        Meksika, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Elemeleri'nde ABD, Kosta Rika, Honduras, Panama, Trinidad ve Tobago ile mücadele etti.10 maç oynadığı eleme grubunda 6 galibiyet, 3 beraberlikle 21 puan toplayan Meksika, lider olarak Rusya bileti almaya hak kazandı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

        Daha önceki turnuvalarda Antonio Carbajal, Hugo Sanchez, Jorge Campos, Cuauhtemoc Blanco gibi oyuncuların forma giydiği Meksika, Javier Hernandez, Andres Guardado ve Raul Jimenez gibi önemli oyuncularıyla başarı kovalayacak.

        Manchester United ve Bayer Leverkusen gibi Avrupa'nın üst düzey takımlarında forma giydikten sonra kariyerini West Ham United'da devam ettiren 29 yaşındaki Hernandez, attığı 49 golle milli takım tarihinin en skorer futbolcusu unvanını elinde bulunduruyor.

        PSV Eindhoven forması giyen 22 yaşındaki kanat oyuncusu Hirving Lozano, Meksika Milli Takımı'yla ilk Dünya Kupası heyecanını yaşayacak.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Meksika Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 15 kez katıldı.En büyük başarısı çeyrek final olan Meksika'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1930 - İlk tur

        1950 - İlk tur

        1954 - İlk tur

        1958 - İlk tur

        1962 - İlk tur

        1966 - İlk tur

        1970 - Çeyrek final

        1978 - İlk tur

        1986 - Çeyrek final

        1994 - İkinci tur

        1998 - İkinci tur

        2002 - İkinci tur

        2006 - İkinci tur

        2010 - İkinci tur

        2014 - İkinci tur

        DÜNYA KUPASI KADROSU

        Kaleci: Guillermo Ochoa (Standard), Alfredo Talavera (Toluca), Jesus Corona (Cruz Azul),

        Savunma: Carlos Salcedo (Eintracht Frankfurt), Diego Reyes (Porto), Hector Moreno (Real Sociedad), Hugo Ayala (Tigres), Edson Alvarez (Club America), Jesus Gallardo (Pumas), Miguel Layun (Sevilla),

        Orta saha: Rafa Marquez (Atlas), Hector Herrera (Porto), Jonathan dos Santos (LA Galaxy), Andres Guardado (Real Betis), Marco Fabian (Eintracht Frankfurt), Giovani Dos Santos (LA Galaxy),

        Forvet: Javier Hernandez (West Ham United), Raul Jimenez (Benfica), Oribe Peralta (Club America), Jesus Corona (Porto), Carlos Vela (LAFC), Javier Aquino (Tigres), Hirving Lozano (PSV).

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ