Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 2018 İşsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvuru nasıl yapılır? Şartları neler? - İş-Yaşam Haberleri

        2018 asgari ücretin değişmesi, işsizlik sigortasından ödenen maaşları da etkiledi. Yeni asgari ücretin belirlenmesiyle, işsizlik maaşları da değişti. Peki, 2018 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşı başvuru nasıl yapılır? İşsizlik maaşı şartları neler? İşte 2018 işsizlik maaşı tutarı ve merak edilen soruların yanıtı...

        2018 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

        Yeni asgari ücretin açıklanması sonrasında bazı ücretlerde de artış yaşandı. Bunlardan bir tanesi de işsiz kalan çalışanlara belirli bir süre kapsamında verilen işsizlik maaşları. Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre, 2018 en düşük işsizlik maaşı damga vergisi düşüldükten sonra 805.63 lira en yüksek işsizlik maaşı da bin 611.28 lira olarak belirlendi.

        2017 yılında en düşük işsizlik maaşı 659 liradan 710 liraya yükselmişti. En yüksek işsizlik maaşı ise bin 318 liradan bin 421 liraya yükselmişti.

        REKLAM

        İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI NELER?

        Sigortalı olarak çalışan işçilerin, kendi istek ve kusuları dışında işten ayrıldıklarında işsizlik maaşları alabilecek. İşsizlik maaşı alabilmek için işsiz kalmadan önceki 120 gün sigorta priminin kesintisiz olarak ödenmiş olmasak gerekiyor. Ayrıca işsiz kalmadan önceki çalışma süresinde 3 yıl içinde en az 600 gün sigorta priminin ödenmiş olması şartı da aranıyor. Eğer işçi haklı fesihle kendi isteği ile işten ayrılırsa yine işsizlik maaşı alabilme hakkı bulunuyor.

        İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

        Belirlenen şartları taşıyan işçilerin işsizlik maaşından faydalanabilmeleri için en yakın İŞKUR Müdürlüğü'ne bireysel veya internet üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Bireyse lbaşvurularda kimlik belgesi ve işyeri tarafından verilen ayrılma belgesi isteniyor.

        İŞSİZLİK MAAŞI ALANLARIN SİGORTASI YAPILIYOR MU?

        İşsizlik maaşının alındığı sürede Genel Sağlık Sigortası primleri yatırıldığı için bu süre içende işsizin kendisi ve ailesi sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ