Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kalyon-Kolin Çinli Harbin ile anlaştı - İş-Yaşam Haberleri
        .png
        .png

        2017 yılında, Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ) Çayırhan'da bulunan enerji üretim ve kömür rezerv alanlarının özelleştirme ihalesi gerçekleştirildi. Nihai pazarlık görüşmesinde en düşük teklifi megavatsaat başına 60,4 dolar ile Kolin-Kalyon- Çelikler Ortak Girişim Grubu verdi. Çelikler Grubu, daha sonra ortaklıktan çekildi.

        ÇİNLİ ŞİRKETLE ÖN UZLAŞI

        Kalyon-Kolin ortaklığı, Çayırhan için hem finansman hem de santrali inşa etmek üzere yürüttüğü çalışmalarda önemli bir adım attı. Ortaklık, Çinli Harbin Electric International Company Limited ile bir çeşit MoU ya da uzlaşı belgesi imzaladı. Buna göre Çinli şirket, Kalyon-Kolin için Çayırhan’da 800 megavat anahtar teslim kömür santrali yapacak. Yatırım tutarının 1 milyar doları aşkın olduğu hesaplanıyor.

        REKLAM

        Kalyon-Kolin ortaklığının, finansman arayışı da devam ediyor. Ortaklığın, Çinli finansörlerle görüştüğü belirtiliyor. Avrupalı bazı finansörlerle de temasların sürdüğü kaydediliyor.

        36 AY SÜRE

        Bu arada Çayırhan’la ilgili de önemli bir gelişme yaşandı. Meclis’ten geçen bir yasayla Çayırhan’da, işletmeye alma süresi 36 ay uzatıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ