Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Macron'dan ABD Kongresi'nde önemli mesajlar

        ABD Kongresine hitap eden Macron gloabl ticaretten uluslararası ilişkilere ve ABD-Avrupa ilişkilerine dair önemli mesajlar verdi.

        Macron ''ABD ve Avrupa, global zorluklar ile birlikte yüzleşmeli. Milletlerrarası ilişkilerdeki yakınlık, ulusal kültürler için tehdit değildir. Avrupa ve ABD dünya düzeni için birlikte çalışabilir. Ticaret savaşları ekonomiler için doğru cevap değildir.'' dedi.

        PARİS İKLİM ANLAŞMASI

        Macron ayrıca ''birgün ABD'nin Paris iklim Anlaşması'na katılacağına'' inandığını belirtti.

        ABD Başkanı Donald Trump, dün Fransa Devlet Başkanı ile kameraların karşısına geçmiş ve Fransa ile Avrupa Biriği'nden bağımsız ticaret yapmak istediklerini açıklamıştı.

        REKLAM

        İRAN VE NÜKLEER ANLAŞMA

        Fransa'nın ulusların nükleer silahsızlaşmasında ABD'ye verdiği desteğin de altını çizdi. Nükleeer silah üreten ülkelere yaptırımların sıkılaştırılmak zorunda olduğunu söyledi. İran'ın da nükleer zenginleştirmeyi durdurmak zorund aolduğunu ifade etti.İran ile alternatif anlaşma olmadan, zeminin savaşa açık bırakılamayacağını açıklayan Macron, daha iyi bir anlaşma olmadan anlaşmadan çekilmeme vurgusu yaptı.

        Avrupa, özellikle Almanya, Macron'un Trump'ı İran ile nükleer anlaşma masasında kalmaya ikna etmesini istiyor. Macron konuşmasında İran ile alternatif bir anlaşma olmadan nükleer anlaşmanın terk edilmemesi gerektiğini de vurguladı

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ