Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ‘Referansım görev ve iş yapma isteği’ - İş-Yaşam Haberleri

        İzmir Ticaret Odası (İZTO) başkanlığına aday olduğunu açıklayan işadamı ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, böyle adaylıkların insanlara ciddi sorumluluklar yüklediğini belirterek, “Söz konusu İZTO Başkanlığı gibi önemli bir görevse bu sorumluluk çok daha büyüyor. Bu yüzden adaylık kararım hayatımın hem en kolay hem de en zor kararı oldu” dedi.

        Gazete Habertürk'ün haberine göre Özgener, başkanlığı kazanması durumunda İzmir’in insan, yaşam ve ekonomik kalitesini dünyaya daha güçlü yansıtacağını söyledi.

        'SİYASETLE İLGİM OLMADI'

        Özgener, ayrıca KOBİ üretim atölyelerinin çağın şartlarına uygun bir şekilde altyapı ve lojistik problemlerini çözerek “Atölye Kentler” oluşturacaklarını, ara eleman sıkıntısını yüksekokullar ile iş birliği yaparak gidereceklerini belirtti. İsminin siyasetle anıldığına ilişkin bir soru üzerine Özgener şöyle konuştu:

        "Ben öncelikle bir işadamıyım. Ondan sonra bir spor ve aile adamıyım. Benim bugüne kadar siyasetle bir ilgim asla olmadı. İZTO, İzmir’in güçlü bir sivil toplum örgütü. Tüm partilere eşit mesafede bulunması gereken bir yerde. Aday olduğum bu makamın siyasete dair söylemlerle yıpratılmaya çalışılmasını son derece üzücü buluyorum. Ben bir işe talip olduğum zaman referansımın siyaset değil, görev, arzu ve iş yapma isteği olduğunu herkes çok iyi bilir."

        'AB FONLARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

        “Avrupa Birliği fonlarından oldukça düşük seviyede faydalanan üyelerimizin bu fonlardan maksimum seviyede fayda sağlaması hususunda öncü çalışmalar başlatacağız” diyen Özgener, “Çin’den Silikon Vadisi’ne kadar ticari ve kültürel ilişkilerimizi güçlendirecek, önemli Avrupa metropollerinde, Ortadoğu’nun önemli merkezlerinde İzmir’in varlığını ve imajını hissettireceğiz” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ