Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Mega projeler Antalya'yı yeniden zirveye taşıyacak - Emlak Haberleri

        GYODER’in gelişen kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileriyle buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Gelişen Kentler Zirvesi’nin 9’uncusu Antalya’da düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Antalya’da farklı sektörleri kalkındıracak yaklaşık 4.5 milyar TL değerinde 11 mega projenin inşa edildiğini söyledi.

        Gazete Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre, Antalya’nın 3 yıl önceye kadar hem gelen turist sayısında hem de yabancıya konut satışında lider olduğunu hatırlatan Türel, ihaleleri yakında başlayacak söz konusu mega projelerle Antalya’nın önümüzdeki yıl hem yabancıya konut satışlarında hem de turizmde yeniden zirveye oturacağını belirtti.

        Türel şunları söyledi:

        “İstanbul’dan sonra en çok turistin ziyaret ettiği Antalya’ya bu yıl 9.4 milyon turist giriş yaptı. Yabancılara yapılan konut satışlarında da İstanbul’dan sonra 3 bin 838 ile yine ikinci sırada yer alıyor. Mega projelerle birlikte önümüzdeki sene özellikle Avrupa vatandaşlarını önce turizmde sonra konut satışlarında göreceğiz. Antalya yeniden lider olacak.”

        3 PROJEDEN 832 MİLYON TL GELİR

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, kruvaziyer ve yat limanı projesine 905 milyon lira yatırım yapılacağını ve yüzde 65 kârlılıkla çalışacağının hesaplandığını açıkladı. Erçin, “Bu projemiz yıllık 122 milyon lira gelir getirecek” dedi.

        Antalya’ya kurulacak film platosu projesi kapsamında tema park alanına 665 milyon lira, film stüdyo alanına 180 milyon liralık yatırım yapılacağını açıklayan Erçin, “Film platosunun 5 yılda 210 milyon lira, doğal yaşam alanının ise 500 milyon lira gelir getirmesini bekliyoruz” bilgisini paylaştı.

        REKLAM

        GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin ‘Film platosu 10 bin kişilik istihdam yaratır’

        GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, Antalya’da ihalesi yapılacak film stüdyoları ve platolarının inşasının başlangıcından itibaren yaklaşık 10 bin kişilik istihdam yaratacağını söyledi. Yetgin, bu yılı 1 milyon 400 bin adet konut satışıyla tamamlamak istediklerini belirterek “Sektörümüzde 30 Eylül’de süresi dolan vergisel teşviklerin devam etmesini istiyoruz” dedi.

        Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ‘Acil değişimi yaşam alanlarında yapmalıyız’

        Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Sur Yapı olarak Türkiye’nin yeniden yapılanma, değişim, dönüşüm atağında sadece elimizi değil gövdemizi de taşın altına koyarak ilerliyoruz. Her alanda dönüşüm yapmamız gerekiyor ama en önemli ve acil ihtiyaç duyduğumuz değişimi yaşam alanlarımızda yapmamız gerekiyor. Çünkü deprem fay hatlarının oluşturduğu risk nedeniyle zaman, çok hayati, çok değerli… Bu bakış açısı ve vizyonla Antalya’yı seçtik” şeklinde konuştu.

        Nüfus 5 milyona ulaşacak

        Antalya’nın 2.3 milyon olan nüfusunun 2025’te 5 milyona ulaşması öngörülüyor. Kuzu Grup Yönetim Kurulu üyesi Özen Kuzu şehirde 500 konutluk lüks proje yapmayı planladıklarını dile getirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ