Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Münir Özkul'un kızı daha önce yayınlanan 'Münir Özkul öldü mü' haberlerine sitem etti

        İHA'nın haberine göre; Münir Özkul'un kızı Güner Özkul, babasının pazar günü son yolculuğuna uğurlanacağını açıkladı.

        Özkul şunları söyledi: Pazar günü Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek bir törenle uğurlayacağız kendisini. Daha sonra naaşı Teşvikiye Camii'nden kaldırılacak. Kabristanla ilgili en kısa zamanda haberiniz olur. Son nefesini verirken sesini duydum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bizimle birlikte oldukları için.

        'ASILSIZ HABERLERLE BUGÜNE HAZIRLANMIŞ OLDUK'

        Evinin önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Güner Özkul, "Uzun bir süreçti. Defalarca asılsız haberlerle bugüne hazırlanmış olduk. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a tedavi sürecinde bizi hiç yalnız bırakmadığı, yardımcı olduğu için çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        MÜNİR ÖZKUL KİMDİR

        Münir Özkul, 15 Ağustos 1925 tarihinde İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun olan Özkul, lise öğrencisiyken 1940 yılında Bakırköy Halkevi'nde tiyatro ile sanat hayatına ilk adımını attı. İstanbul Üniverstesi İktisat Fakültesi'ne ve Edebiyat Fakültesi'nin sanat tarihi bölümüne devam eden Özkul, 1948'de Ses Tiyatrosu'nda sahnelenen Aşk Köprüsü oyunuyla profesyonel oldu.

        Daha sonrasında birçok tiyatro oyununda sahne alan Özkul, İstanbul Şehir Tiyatroları'nda, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda ve Aksaray'daki Bulvar Tiyatrosu'nda arkadaşlarıyla kurduğu kendi topluluğunda çalıştı.

        1963-1967 yılları arasında çeşitli topluluklarla turneye çıkan Münir Özkul, zaman zaman da sahnelerden uzak oldu. Sahne aldığı özel tiyatrolarda Sadri Alışık, Cahit Irgat, Nevin Akkaya ve Şükran Güngör gibi oyuncularla çalıştı.

        1950'li yıllardan itibaren sinemada rol almaya başlayan Özkul, 1965 yılından sonra sinemadaki rolleriyle büyük övgüler topladı. Özellikle 1970'li yıllarda Türk sinemasının efsane filmleri arasında yer edinen Hababam Sınıfı film serisindeki "Kel Mahmut" rolüyle gönüllerde taht kurmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ