Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... 24 Haziran seçimlerine son 7 gün (16 Haziran 2018)

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seyhan Bulvarı'nda düzenlenecek mitinge katılacak. Başbakan Binali Yıldırım, Tokat ve Sivas'ta düzenlenecek mitinglere iştirak edecek, Wow Otel'de Alevi kanaat önderleri ile bayramlaşacak. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Beykoz, Üsküdar, Sancaktepe ve Pendik'te miting düzenleyecek.

        Yıldırım: Devredilen şeker fabrikalarında üretim artacak

        Başbakan Binali Yıldırım, Tokat'ta vatandaşlara seslendi. Yıldırım, özelleştirilen şeker fabrikaları hakkında, "Tokat Turhal şeker fabrikası devredildi. Burada başka siyaseten kullanacakları şey olmadığı için dillerine, ‘şeker fabrikası satıldı orası kapatılacak’ sözlerini doladılar. Buradan söylüyorum Tokat Turhal şeker fabrikası çalışmaya devam edecek. Daha fazla üretimini kotasını arttıracağız" dedi.

        Akşener: Halep'te dönen Suriyelilerle iftar yapacağım

        İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Karabük'te konuştu. Akşener, "Ben mültecilere bir şey demiyorum. Herkes vatanında mutludur. Hemen seçilir seçilmez Suriye politikasını değiştireceğim. Suriyeli arkadaşlarımızı hemen sağlıklı, sıhhatli, düzgün bir şekilde ülkelerine göndereceğiz ve seneye 2019'da inşallah Sayın Erdoğan Şam camisinde namaz kılamadı, ama 81 ilimizden 81 temsilci ile beraber ben Halep'te, Türkiye'den memleketine, vatanına gitmiş Suriyeli mültecilerle iftar edeceğim" dedi.

        Bahçeli Cumhurbaşkanlığı hükümet modelini böyle anlattı

        MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma töreninde konuştu. Bahçeli, cebinden çıkardığı kırmızı kartlarla Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. Bahçeli, seçim anketlerine de tepki göstererek, "Durmasınlar yüzde 5-6’ya düştüğümüzü şerefsizce iddia etsinler. Bunlara aldırış etmeyiniz. Bunlara ciddiye ve dikkate almayınız. MHP’nin inişi ve iddiası için el ovuşturmaya maya ve meşrebi haramla dolanlar 24 Haziran’da ya şok olacaklar ya da yok olacaklardır" dedi.

        AK Parti ve HDP'nin İstanbul mitinglerinde 18 bin polis görevli

        AK Parti ve HDP yarın (17 Haziran 2018) İstanbul'da miting düzenleyecek. AK Parti'nin Yenikapı'da ve HDP'nin Bakırköy'de düzenleyeceği mitinglerde 18 bin polis görev alacak. Yine HDP'nin Bakırköy mitingi için İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak.

        İnce'den kredi kuruluşları mesajı

        CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Beykoz'da konuştu. İnce, kredi derecelendirme kuruluşlarının notlarına değinirken, "Şimdi bu alacaklılar Türkiye'yi iflas ettirmek ister mi? Bence istemez. Niye istesin? Adamın alacağı var. Dükkan açık olsun ister. Dükkan kapanırsa alacağını alamaz" diye konuştu.

        24 Haziran'da sonucu kadınlar belirleyecek!

        24 Haziran'da yapılacak seçimde, yurt içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak. Seçmenlerin 10 milyon 559 bin 686'sı İstanbul'da kurulacak 28 bin 763 sandıkta, 3 milyon 904 bin 585'i Ankara'da 11 bin 292 sandıkta, 3 milyon 227 bin 32'si İzmir'de 9 bin 334 sandıkta oy verecek. Yurt içinde sandığa gidecek seçmenlerin yüzde 50,76'sı kadın.

        Binali Yıldırım Youtube'ta soruları yanıtladı

        Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı Youtube programında soruları yanıtladı. Yıldırım, yargı sistemine değinerek, "Keşke yargı daha hızlı çalışsa, toplumsal huzur ve barış da olacak" dedi. Ortadoğu'daki gelişmeler ve uluslararası ilişkilere değinen Yıldırım, "Küresel anlamda çok kötü şeyler oluyor. O yüzden biz bölgemizde sağlam durmalıyız" ifadelerini kullandı. Ege Adaları konusunda açıklama yapan Binali Yıldırım, "Asla kabul etmiyoruz ve anında müdahale ediyoruz" dedi. Eurovision'un bu sene İsrail'de yapılacak olmasını eleştiren Yıldırım, "İsrail sadece öldürmeyi bilir, şarkı söylemeyi bilmez" diye konuştu.

        REKLAM
        Erdoğan'dan Haliç'te Bilim Merkezi müjdesi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Tersanesi'nde Bilim Merkezi kurulacağını açıkladı. Erdoğan, "İstanbul Haliç'te Bilim Merkezi kuruyoruz. İnsan ve medeniyet odaklı Bilim Merkezimiz yılda 2 milyon ziyaretçi alacak, bilime katkı sağlayacak" dedi.

        Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Uçum Habertürk TV'de yeni sistemi anlattı

        Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Uçum, Habertürk TV'de yeni sistemi değerlendirdi. Uçum, "24 Haziran'da birinci turda cumhurbaşkanı seçimi sonuçlanacaktır. Hükümetin kurulamaması gibi bir sorundan asla söz edemezsiniz. Halk doğrudan sandığa giderek cumhurbaşkanını seçtiği anda hükümet kurulmuş olacaktır. Ortada kriz olacak bir şey yok." dedi. Parlamenter sisteme dönüş olup olmayacağına ilişkin Uçum, "Geriye dönüş bana göre mümkün görünmüyor" şeklinde konuştu.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ