Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Son dakika haberi Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz artırımı - Para Haberleri

        Avrupa Merkez Bankası (ECB), üç temel politika faizini beklendiği gibi 75 baz puan artırarak, 2009’dan bu yana en yüksek seviyesine çıkardı. Refinansman operasyon faiz oranı yüzde 1.25'ten yüzde 2'ye çıkarıldı. Faiz bu seviyeyi en son 21 Ocak 2009'da görmüştü.

        ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını yüzde 0.75'ten yüzde 1.50'ye, marjinal faiz oranını yüzde 1.50'den yüzde 2.25'e yükseltti.

        FAİZLERİN ARTMAYA DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

        REKLAM

        ECB açıklamasında enflasyonun çok yüksek olmaya devam ettiği ve uzun bir süre için hedefin üzerinde kalacağı belirtildi. Açıklamada, "Yönetim Konseyi, verilen görev çerçevesinde fiyat istikrarını sağlamak için tüm araçlarını ayarlamaya hazır" denildi. Faizlerin artmaya devam etmesinin beklendiği, kararların toplantı bazında verileceği mesajı verildi.

        ECB son üç toplantıda faiz artışına gitmişti.

        ''DAHA FAZLA FAİZ ARTIRIMI OLASI''

        Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, faiz kararı sonrası düzenlediği basın toplantısında ''Daha fazla faiz artırımı olası ama zamanı ve sıklığı henüz belirsiz. Varmak istediğimiz nihai nokta bize yüzde 2 enflasyon oranını verecek olan oran. Gelecekteki faiz kararlarımız veriye dayalı olmaya devam edecek'' dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ