Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika haberler: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan F-16 İsveç İsrail ve yerel seçim açıklamaları

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii'nde cuma namazı kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği cevaplar:

        F-16 SAVAŞ UÇAĞI ALIMI

        "Parlamentomuz verilen söz üzerine kahir ekseriyetle meclisimizden geçti. Ben de imzaladım. Akşam da, Resmi Gazete'de yayımlandı. Biden yazılı bir talimatla temsilciler meclisine gönderdi. Orayı da bekliyoruz. Oradan (ABD) gelecek netice, bizler için F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecini, tamir, bakımla ilgili sürecin başlamasını sağlayacaktır.

        İsveç'e verilen NATO onayının ardından, bu sürecin başlamasını sağlayacaktır. Dışişleri Bakanı bu işin takibini yapıyor. Attığımız adımla Kanada da İsveç de tüm batı ülkeleri Türkiye´nin duruşunu göstermesi açısından isabetli olmuştur. Aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. NATO için önemli bir güç kaynağı olmuştur" dedi.

        REKLAM

        İSRAİL SOYKIRIM DAVASI

        Erdoğan şöyle devam etti: (İsrail'in soykırım davasında yargılanması) "Takibimiz neticesinde gerek Adalet Divanı'ndan gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Güney Afrika Cumhurbaşkanı'nın takibi bizim için önemlidir. Lahey'e bizim bir hukukçu ekibimiz gitti. Olumlu bir karar çıkmasını bekliyorum."

        YEREL SEÇİM GÜNDEMİ

        (Yerel seçim çalışmaları) Yarın İzmir’deyim. İzmir’de hem aday açıklamaları yapacağız hem de geniş kapsamlı büyük bir kapalı spor salonu toplantısı yapacağız. Ertesi gün Eskişehir'e geçeceğim. İzmir ve Eskişehir'i önemsiyoruz. Buralarda da güçlü sesler çıkararak, yapacağımız toplantılarla da Cumhur İttifakının nasıl 31 Mart'a hazırlandığını göstereceğiz. Murat beyin tanıtımını izledim. Kendisi çok ciddi projeleri ele aldı. 31 Mart akşamı Murat Kurum ile yeniden İstanbul'u yaşayacağız."

        VAHDETTİN KÖŞKÜ'NE GEÇTİ

        Cuma namazında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da eşlik etti. Namaz sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, daha sonra Vahdettin Köşkü'ne geçti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ