Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: İstanbul'da silahlarla çatışan grubun arasında kalan 15 yaşındaki Büşra yaşamını yitirdi

        Sultangazi'de otomobille seyir halindeki 2 grup uzun namlulu silahlarla çatıştı.

        DHA'nın haberine göre çatışmada 2 kişi yaralanırken caddedeki evler, araçlar ve iş yerlerine de kurşun isabet etti. Çatışma sırasında sokaktan geçen 15 yaşındaki Büşra Polat ağır yaralı kaldırıldığı hastanede bugün hayatını kaybetti.

        Polat'ın cenazesinin, yarın Sultangazi'deki Hz. Ali Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

        KURŞUNLAR 2 EVE DE İSABET ETTİ

        Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 15.00 sıralarında yaşandı. Otomobille seyir halinde olan 2 grup uzun namlulu silahlarla çatıştı. Sokak sokak süren çatışmada şüpheliler otomobillerini bırakıp kaçtı. Çatışmada 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis çevrede güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı. Otomobillerde yapılan aramalarda kalaşnikof ve tabanca ele geçirildi. Şüphelilerin silahından çıkan kurşunlar 2 eve, sokakta bulunan caminin çay ocağına ve park halindeki araçlara isabet etti.

        REKLAM

        ÇEVREDEKİLER PANİKLE CAMİYE KAÇTI

        Çatışma güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, araçlar hızla sokakta geçerken silah sesini duyan vatandaşların camiye kaçarak saklandığı görülüyor.

        BÜŞRA KURTARILAMADI

        Çatışmada sokaktan geçen 15 yaşındaki Büşra Polat vücuduna isabet eden kurşunla ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Polat hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ekiplerin olaya karışan şüphelileri yakalamak için çalışmaları devam ediyor.

        BÜŞRA'YI HAYATTAN KOPARANLAR YAKALANDI

        Öte yandan Büşra'nın ölümüyle ilgil flaş bir gelişme yaşandı. Eyüpsultan'da polislere ateş açarak silahlı çatışmaya giren 10 kişi polis ekiplerince sabaha kadar süren operasyonlar sonucu gözaltına alındı.

        Şüphelilerle birlikte 6 ruhsatsız silah, 2 otomatik silah şarjörü ve bir çelik yelek ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerden birinin geçen yıl Kenan Kılıç'ın öldürülmesi olayıyla ilgili arandığı ortaya çıktı. Silahlı grubun 3 gün önce Sultangazi'de yoldan geçen 15 yaşındaki Büşra Polat'ın ölümüyle sonuçlanan silahlı çatışmayı da gerçekleştiren kişiler olduğu belirtildi.

        Eyüpsultan'da gece saat 02.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler bir otomobili kontrol için durdurdu. Şoför Mert A.'nın üzerinde arama yapan polis ekipleri ruhsatsız bir silah ele geçirdi. Yapılan ilk sorgusunda arkadaşlarının yanına gittiğini söyleyen Mert A.'yı yanına alan ekipler Erkılıç Sokak'taki buluşma noktasına gitti. Ancak karşılarında polisi gören 7-8 kişilik grup polise ateş açtı. Çıkan çatışmanın ardından Yusuf Ç., Kadir A., Mehmet G. Ve Kaan A. gözaltına alındı. Diğer şüpheliler olay yerinden kaçtı.

        KAÇAN ŞÜPHELİLER TEK TEK YAKALANDI

        İstanbul polisini alarma geçiren olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Kaçan şüphelileri yakalamak için yapılan operasyonda Gaziosmanpaşa, Karadolap Mahallesi'nde bir taksinin içinde şüphelilerden Muhammet E. üzerine giydiği çelik yelekle birlikte gözaltına alındı.

        6 TABANCA İKİ OTOMOTİK SİLAH ŞARJÖRÜ BİR ÇELİK YELEK ELE GEÇİRİLDİ

        Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada bir başka otomobili takip alan ekipler, olayla ilgili Emre D. Ve Hasan B., Umut A. ve Berkan Ö.'yu gözaltına aldı. Gözaltına alındığında silahla yaralı olduğu tespit edilen Berkan Ö. hastaneye kaldırıldı. Şüphelilerle birlikte toplam 6 ruhsatsız tabanca, 2 adet otomatik silah şarjörü ve bir çelik yelek ele geçirildi.

        ŞÜPHELİLERDEN BİRİ CİNAYET OLAYIYLA İLGİLİ ARANIYORDU

        Olayla ilgili 9 kişi Cinayet Büro Amirliğine getirilerek sorguya alındı. Şüphelilerden hastanede tedavi altına alınan Berkan Ö.'nün 19 Ağustos 2023 tarihinde Sultangazi'de iki grubun arasında yaşanan silahlı çatışmada vurularak hayatını kaybeden Kenan Kılıç cinayetiyle ilgili arandığı ortaya çıktı. Sorgularına devam edilen şüphelilerin 3 gün önce yine Sultangazi'de yoldan geçerken 14 yaşındaki Büşra Polat'ın vurularak öldürülmesiyle sonuçlanan silahlı çatışmaya karışan kişiler olduğu belirtildi.

        EK GÖZETİM İZNİ ALINDI

        Polis, daha önceden de çok sayıda suç kayıtları olduğu tespit edilen şüphelilerle ilgili savcılıktan ek gözetim izni alındığını soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü ifade etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ