Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal medyadan para gönderme dönemi - İş-Yaşam Haberleri

        Facebook’un anlık mesajlaşma platformu Messenger 1.3 milyar kişiye ulaşmış durumda. Bu kadar kişi anlık iletişimi için tek bir platformda toplanınca Facebook da boş durmadı, Messenger’dan para transferi hizmeti sunmaya başladı. ABD bankası tarafından verilmiş banka kartlarıyla çalışan sistemde, kullanıcılar Messenger üzerinde sohbet ederken, ‘dolar’ $ ikonunu kullanarak arkadaşlarına para gönderebiliyor, para isteyebiliyor.

        GMAİL'DE YEŞİL YEŞİL DOLARLAR 'ATTACH'LE

        Gazate Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre, Google’ın e-posta servisine bu yıl eklediği en yenilikçi özellik hiç şüphesiz ki “Para Ekle”(Attach Money) özelliği. Kullanıcılar, e-postalarına tıpkı bir belge veya resim ekler gibi para ekleyip, karşı tarafa gönderebiliyor. Tabiİ e-posta ile para göndermek için Google’ın cüzdan servisi Google Wallet hesabına sahip olmak şart. E-postayla para gönderirken karşı tarafın hesap/IBAN numarasını değil, e-posta adresini bilmek yetiyor.

        REKLAM

        SANA 'SNAP' ATTIM, İÇİNDE PARA VAR

        Gençlerin yaygın olarak kullandığı sosyal platform Snapchat, sadece ABD borsalarına adım atmakla kalmadı, “Snapcash” adıyla para transferi servisi de geliştirdi. Aylık aktif 300 milyon kullanıcısının 173 milyonunun her gün ‘snap’ adı verilen kısa videolarla kendini ifade ettiği uygulamanın Snapcash servisi, Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in Fintech girişimi olan Square ile birlikte geliştirilmiş. Snap ile para göndermek için yapılması gereken ise (önce Square’da hesap açmak şart) Snapchat ekranındaki dolar işaretine basıp, rakamı yazıp, gönder tuşuna basmak.

        'TT OLMAZ AMA 50 TL TWEET'LESENE'

        Twitter, Fransız bankacılık grubu BPCE ile sunduğu yeni servisle Twitter üzerinden para transferi gerçekleştiriyor. Sistemle gönderen ve alıcının çalıştığı bankadan bağımsız olarak Fransa’daki Twitter kullanıcıları birbirlerine para transferi yapabiliyor. Herhangi bir banka ve Twittter hesabına sahip olanların kullanabileceği serviste işlem ücreti yok. Para tweet’lemek için kullanıcıların banka hesabının girilmesi de gerekmiyor.

        WHATSAPP, QR KOD VE DİĞERLERİ

        Dünya para göndermek için Apple’ın Siri’sini, kişiden kişiye para gönderme uygulaması Venmo’yu, Türkiye’den giden PayPal gibi araçları kullanıyor. WhatsApp da bu işe hazırlanıyor. Türkiye’de de BKM Express uygulamasıyla QR kod ile para istemek veya göndermek mümkün. “Para İste” adıyla devreye alınacak olan yeni özellikle de kullanıcılar ihtiyaç duydukları miktarı yazıp uygulama üzerindentanıdıklarına gönderebilecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ