Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taşerona kadroda son dakika gelişmeleri: Kadro tarihi belli oldu mu? - İş-Yaşam Haberleri

        Taşerona kadro düzenlemesi için geçtiğimiz günlerde başlayan süreç, yaklaşık 900 bin işçiyi yakından ilgilendiriyor. İşçilerin merakla beklediği taşeron düzenlemesi için de son dakika açıklamaları yapılmaya devam ediyor. Peki taşerona kadro tarihi belli mi? Taşerona kadro ne zaman verilecek? İşte taşeron düzenlemesinde yaşanan son gelişmeler ve yapılan son açıklamalar.

        TAŞERONA KADRODA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

        Yaklaşık 900 bin taşeron işçisine kadro müjdesini geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermiş ve taşeron düzenlemesi için süreç resmen başlamıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, düzenlemeye ilişkin bilgiler vermişti.

        REKLAM

        Yapılan açıklamaların ardından taşeron işçileri merakla kadronun verileceği tarihi bekliyor. İşte taşerona kadro düzenlemesi konusundaki son gelişmeler.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerdeBeştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstihdam Şurası'na katıldı.

        Taşeron işçilere kadro verilmesi konusuna değinen Erdoğan, "Taşeronluk neydi? Adeta komisyonculuktu. Taşeron, çalıştırdığı işçiye ne veriyordu? İşte asgari ücret üzerinden meblağ. Kazanan kim? Kendisiydi. Pazarlığı yaparken de zaten öyle yapıyordu. Ama şimdi artık hükümetimizin böyle bir sorunu olmayacak, o bitti. Şimdi artık işçi olarak bu taşeronların yanında çalışanların hepsi istihdam edilmiş olacak ve böylece artık onların da bir derdi evelallah kalmadı." ifadesini kullandı.

        Taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda başta Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Maliye Bakanı Naci Ağbal olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, iş dünyasına sağlanan teşvikleri anlattı.

        REKLAM

        İş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verdiği oranda teşviklerin verimliliğin ve uygulamasının o oranda güçlü olacağını vurgulayan Erdoğan, "Anamuhalefetin başındaki zat kendine göre asgari ücret belirliyor. Diyor ki '2 bin lira.' Artık senin söylediğin rakam gibi bir rakam da ortada kalmayacak. Şu anda ben inanıyorum ki artık bu yeni süreç, çok daha farklı bir süreç olacak. Çünkü taşerona giden, şimdi kime gidecek? Direk işçi kardeşime gidecek." diye konuştu.

        BAKAN SARIEROĞLU'NDAN TAŞERON DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, çocuk işçiliğine sıfır tolerans ilkesiyle yaklaştıklarını bildirdi.

        Sarıeroğlu, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2018 yılı bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

        Sarıeroğlu, taşeron çalışanlara kadro düzenlemesine ilişkin "Taşeronda çalışan kardeşlerimiz merak etmesinler, yaklaşık iki gün içerisinde çalışmamız tamamlanmış ve yasal zemine kavuşması konusunda adımlarımız atılmış olacak." açıklamasını yaptı.

        HAK İŞ GENEL BAŞKANI ARSLAN: "HÜKÜMET MUTLU, İŞÇİ MUTLU, İŞ VEREN MUTLU"

        Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan,taşeronişçilerin kadroya alınması çalışmalarına değinerek, "Çalışma hayatı içindeki 900 bin kişinin kamuda istihdam edilmesini bir devrim olarak görüyorum." dedi.

        REKLAM

        Aslan, Orman ve Su İşleri Yozgat İl Müdürlüğünden emekli olan 10 personel için düzenlenen veda yemeğine katıldı.

        Kurumun yemekhanesinde düzenlenen veda yemeği sonrası, AA muhabirine açıklamalarda bulunan Aslan,taşeronişçilerin kadroya alınmasının çalışma hayatında bir devrim olacağını söyledi.

        Böylece bir sömürüye son verildiğini ifade eden Aslan,şöyle devam etti:

        "Çünkü çalışma hayatı içindeki 900 bin kişinin kamuda istihdam edilmesini bir devrim olarak görüyorum. Yıllardan beri çözümlenmesi gereken bir sorundu. Bu soruna Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan parmak basarak,taşeronişçilerin kamuda istihdam edileceğini duyurdu.Taşeronişçiliği aynı zamanda bir sömürü aracı olarak kullanılıyordu. Çünkü kişi başıtaşeronihale ile eğer 5 bin lira alıyorsa bunun bin 500, 2 bin lirasını işçiye veriyor diğer tarafını Cumhurbaşkanının dünkü toplantısında dediği gibi komisyonculara gidiyordu. Bu komisyonculuğa ve sömürüye son verildi. Bu önemli bir adımdı. Çok şükür hep beraber mutlu sona ulaştık. Hükümet mutlu, işçi mutlu, iş veren mutlu."

        REKLAM

        Aslan, mevsimlik orman işçilerinin çalışma süresinin de 4 ay uzatılarak 9 ay 29 güne çıkarıldığını hatırlatarak şunları kaydetti:

        "Taşeronişçiler 12 ay çalışıyorlardı, bizdeki çalışan işçi arkadaşlarımız da 5 ay 29 gün çalışıyorlardı, bu 10 aya çıkartıldı. Bu tasarının yasalaşması için Meclis süreci var. Meclis sürecinde bu iki aylık süreyi, bir kısım temaslarda bulunarak 12 aya çıkarılacağını ümit ediyorum. Bu konuda sanırım bir iletişim arızası meydana geldi. Bu iletişim ağını da kurarak Meclis süreci içerisinde buraya müdahale edeceğiz inşallah sonuca götürürüz."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ