Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Theresa May sinyali verdi: İngiltere kabine revizyonuna gidiyor!

        İngiltere Başbakanı Theresa May, kabinede bazı değişikliklere gideceğini ve yeni bakanlar atayacağını açıkladı.

        İngiltere basınında yer alan haberlere göre ise Dışişleri, Maliye, İçişleri ve Brexit bakanları değişmeyecek.

        İngiltere'de geçen yıl yapılan seçimlerin ardından parlamento çoğunluğunu kaybeden May, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışını yönlendirmekle görevli hassas dengeli azınlık hükümetine liderlik ediyor. Ayrıca May birçok iç politika sorunuyla mücadele etme baskısı altında.

        May'in uzun süreli müttefiki olan ve fiilen başbakan yardımcısı gibi çalışan Damian Green'in hakkında yürütülen soruşturma sonucu istifa etmesine değinen May, BBC ile yaptığı söyleşide "Kuşkusuz Damian Green'in Noel'den önce gidişi bazı değişiklikler yapılması gerektiğini ortaya koydu ve bazı değişiklikler yapacağım" dedi.

        May, kabine değişikliğinin yakında olacağını söyledi ancakdaha fazla ayrıntı vermedi.

        Sunday Times gazetesi Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Maliye Bakanı Philip Hammond, İçişleri Bakanı Amber Rudd ve Brexit

        Bakanı David Davis'in görevlerine devam edeceklerini belirtti.

        Gazete haberi herhangi bir kaynağa dayandırmadı. May'in ayrıca, Brexit konusunda fikir ayrılıkları yaşayan kabinede birliği korumakla görevli olan Green'in yerini alacak yeni bakanı açıklaması bekleniyor.

        Sunday Times, değişmeleri ya da farklı roller üstlenmeleri beklenen bakanlar arasında Muhafazakar Parti başkanı Patrick McLoughlin, Eğitim Bakanı Justine Greening, iş dünyasından ve enerjiden sorumlu bakan Greg Clark ve Avam Kamarası hükümet

        lideri Andrea Leadsom'un yer aldığını duyurdu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ