Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Trabzon Limanı'nın halka arzı - İş-Yaşam Haberleri

        Deniz Yatırım Menkul Kıymetler AŞ Genel Müdürü Melih Akosman, "Sermaye Piyasası Kurulu ve borsamızdan alacağımız onaylarla ocak ayının ortalarında talep toplayıp, yine ocak ayının sonlarına doğru da gong vuruşumuzu yaparak borsada işlemlere başlamayı düşünüyoruz. Bir aksilik olmazsa 2018'in talep toplama yoluyla yapılan ilk halka arzı, Trabzon Limanı'nın halka arzı olacak." dedi.

        Trabzon Limanı'nın halka arzına ilişkin bir otelde düzenlenen basın toplantısında, önceki yıllarda Trabzonspor'un halka arzında yaşanan heyecanın benzerinin şimdi de Trabzon Limanı İşletmeciliği AŞ'nin halka arzı ile yaşandığını belirtti.

        REKLAM

        Halka arzların, sermaye piyasasının paydaşlarını heyecanlandırdığını ifade eden Akosman, "Piyasaları büyütmek hepimizin görevi çünkü gayrisafi yurt içi hasılamızın ancak 4'de 1'i büyüklüğünde piyasa büyüklüğüne sahibiz. Bunu büyütmenin önemli yollarından biri de halka arz sayılarını artırmaktan geçiyor. 2018 yılı bu anlamda birçok yeni arzı vadediyor. 2018'in ilk halka arzlardan biri olmak için bir süredir çalışıyoruz, çalışmalarımızın sonuna doğru yaklaştık. İnşallah Sermaye Piyasası Kurulu ve borsamızdan alacağımız onaylarla ocak ayının ortalarında talep toplayıp, yine ocak ayının sonlarına doğru da gong vuruşumuzu yaparak borsada işlemlere başlamayı düşünüyoruz. Bir aksilik olmazsa 2018'in talep toplama yoluyla yapılan ilk halka arzı, Trabzon Limanı'nın halka arzı olacak." diye konuştu.

        Pay değerini 15,50 lira, toplam şirket değerini ise 325,5 milyon lira olarak belirlediklerini dile getiren Akosman, "Halka arz büyüklüğümüz ise 97,7 milyon lira olacak. Halka arzın tümünü yurt içi satış olarak planladık. 100 milyonun altında bir arz olduğu için yurt dışına yönelmedik ve yurt içinde de yüzde 90 bireysel yatırımcılara, yüzde 10 da kurumsal yatırımcılara tahsisatımız var." dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ