Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Turizm devi 3 otelini sattı, blok zincirine geçiyor! - Turizm Haberleri

        180 ülkede 1600 turizm acentesi, 6 hava yolu şirketi, 150 adedin üzerindeki uçak ve 300'den fazla oteliyle faaliyet gösteren dünyanın en büyük turizm grubu Tui sezonun kapalı olduğu ekim ve aralık döneminde 99.6 milyon euro zarar açıkladı. Geçtiğimzi sene iflas eden hava yolu şirketi Niki'nin de şirkete yükünün 20 milyon euro olduğu açıklandı.

        Tui, kendi otelleri ve yolcu gemilerinin artan gelirine rağmen tur operatörü işindeki zararını da yükseltti. Satışlar bu dönemde yüzde 8 artarak 3.5 milyar euro olsa da FAVÖK yüzde 59 düştü. Tui, otellerdeki satışlarda yüzde 91.9, kruvaziyer turizmi satışlarını da yüzde 33.5 arttırdı.

        REKLAM

        Yıllık borcunu 1.52 milyar eurodan 874 milyon euroya düşüren şirket, ilk çeyrekteki zararını önceki döneme göre üçte iki oranında azalttı.

        Öte yandan, Dünyanın en büyük turizm grubu olarak gösterilen TUI Group, olağan yılın ilk mali toplantısında 3 adet Riu otelinin satıldığını açıkladı. Otellerden 38 milyon euro gelir elde edildiği belirtilirken 2018 yaz sezonu için kendi markasıyla 7 otel açacağını duyurdu.

        214 bin yatak kapasitesi olan şirket verimliliği arttırmak için blok zinciri teknolojisinden faydalanmaya hazırlanıyor. TUI Group CEO'su Fritz Joussen blok zinciri teknolojisi sayesinde kendi doluluk oranını arttırma sistemlerini kuracaklarını ve yatak kapasitesinin daha iyi kulanılacağını açıkladı.

        Joussen turizm noktaları arasında Akdeniz ve Karayipler'e olan ilginin güçlü olduğunu Türkiye ve Kuzey Afrika'ya bakışın da pozitif anlamda yükseldiğini belirtti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ