Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye'yi büyüten iki önemli bankacı ödüllerini aldı - İş-Yaşam Haberleri

        2017’nin iş insanları araştırmasına finans sektörü yöneticileri damgasını vurdu. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın “Yılın Bürokratı” seçilirken, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise “Yılın Profesyoneli” ödülüne layık görüldü.

        Ekonomist Dergisi’nin düzenlediği “Yılın İş İnsanları 2017” araştırmasında “Yılın İş İnsanı” Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “Yılın Global Türk Profesyoneli” Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent seçildi.

        ‘ÜLKEYİ BÜYÜTENLERE SELAM OLSUN’

        “Yılın Bürokratı” seçilen Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın yaptığı konuşmada, “Bizim işimiz Türkiye’yi büyütmek, girişimcilerin yanında olmak, küresel olmak” dedi. Küresel bir dünyada sadece Ankara ya da İstanbul için değil bütün dünya için çalışmak gerektiğini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

        “Küresel düşünmeniz gerekiyor. Sadece kamu bankası, özel banka, yerli banka, küçük banka, Körfez sermayesi diyemiyorsunuz. Bu ülkenin büyümesi için çalışan herkesi bir potada doğru ve sağlıklı şekilde temsil etmek gerekiyor. Biz Türkiye Bankalar Birliği yönetimi adına bunu başarmışsak bu ödül hepimizindir.”

        Tek amaçlarının ülkenin başını göğe erdirmek olduğunu kaydeden Aydın, “Geldiğimiz noktanın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Biz bankacılık olarak bu işin farkındayız. Böyle olmaya da devam edeceğiz. Ülkeyi büyütenlere selam olsun. Bankacılara selam olsun” diye konuştu.

        "BU ÜLKEYE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ"

        “Yılın Profesyoneli” ödülünü alan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise İş Bankası’nın Türkiye’nin bütün büyük gruplarına hem bankacı hem de girişimci olarak emek verdiğini söyledi.

        Türkiye’nin yaşadığı zor dönemlerde, bankacılık sektörünün kıymetinin daha çok anlaşıldığını kaydeden Bali, “Geçen yıl yaşadığımız olaylarda, genlerimizde var olan enerji tekrar açığa çıktı. Samimi bir duruş ve performans sergiledik. Bütün öz kaynağımızı bu ülkeden kazandık. O yüzden bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

        Araştırmada, “Yılın Global Türk Girişimcisi” Chobani Kurucusu Hamdi Ulukaya, “Yılın Sivil Toplum Önderi” eski TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, “Yılın Erkek Girişimcisi” Getir Kurucusu Nazım Salur ve “Yılın Kadın Girişimcisi” Big Chef’s Kurucusu Gamze Cizreli oldu.

        2017’NİN İŞ İNSANI ÖMER KOÇ

        Bu yıl 26’ncısı yapılan ve 2 bin 200 kişinin katıldığı 2017’nin oylamasında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, ‘Yılın İş İnsanı’ seçildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ