Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi TUSAŞ, Kalay ile ortak şirket kuracak - Savunma Sanayi Haberleri

        Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) , Almanya’da çok önemli bir şirketle ortaklığa gidiyor. Almanya’da daha önce bir şirketi bünyesine alıp ‘TUSAŞ/TAI Germany’yi kurdu. Başına da Airbus eski profesyonellerinden Aziz Erdinç geçti. Ve böylece tasarım ve iş yapma kabiliyetlerini artırıp uluslararası boyuta taşıdı.

        Şimdi ikinci aşamada ise Almanya’nın başarılı havacılık şirketi Kalay var. Türk kökenli Erdal Kalay’a ait olan şirket 40 yıldır Airbus’ın tedarikçisi. Öyle ki Airbus’ın Fransa Toulouse’dan sonra ikinci önemli merkezi Hamburg’ta Airbus’ın Ar-Ge proje uygulamalarının yaklaşık yüzde 70’i Kalay’da yapılıyor. Airbus A-350’nin tüm testleri de bu şirkette yapılmış. Şu sıralar TUSAŞ, Kalay ile Almanya ve Türkiye’de ortak oluşum için araştırma yapıyor.

        TUSAŞ-Kalay ortaklığı gerçekleşirse hava platform araçlarının uçan, uçmayan modelleri, test donanımları, montaj aletleri, fikstürleri, özel montaj teçhizatları, özel aparatları hasılı prototipin tüm bileşenleri ve Ar-Ge faaliyetlerinde önemli kazanım elde edilecek.

        Böylece TUSAŞ ve platform araçları küresel ölçekte daha fazla konuşulacak. Daha iddialı olacak...

        REKLAM

        Habertürk yazarı Güntay Şimşek'in yazısının tamamını okumak için linke tıklayınız

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ