Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz yıl sezon başlarken darbe vuruldu. Alsancak Stadı, depreme dayanıklı olmadığı ileri sürülerek futbola kapandı. Daha önce yapılan onlarca “Yıkılıyor” haberi görmemezlikten gelindi, taa ki deprem testi sonuçları gelinceye kadar. Bir sezon geçti, İzmir takımlarının ev sahibi oldukları maçlar deplasman çilesine döndü. Alsancak kapandığı için Altınordu gitti Manisa’ya, Karşıyaka gitti Buca’ya. Altay elindeki en büyük koz alındığı için ligden düştü. En büyük finansörünü kaybetmişti; Alsancak Stadı’nı... İzmir’in tek stadı Atatürk de maç trafiğini kaldıracak zemine sahip değildi.

        HEMEN BAŞLANACAKTI

        Karar verilmişti, Alsancak Stadı’nın tribünleri ve limana bakan duvarlar yıkılacak. Zemin iyileştirilecek, yeni sezonda maç oynanması sağlanacaktı.

        Atatürk Stadı için de onarım söz konusuydu. Öncelikle kapalı tribünün çatısı onarılacak, zemin tamamen elden geçecek, bedavacılığın önlenmesi için gişelerin önüne yeni bir set çekilecekti.

        Sezon bitti, bugün itibarıyla 4 temmuz. Ligler 14-16 ağustos tarihlerinde başlayacak. Yani; 40 gün kaldı... Gidin bakın Alsancak Stadı’na bıraktığımız gibi duruyor. Atatürk Stadı’nda tribün çatısı onarımı var, bir de stadın çevresine özel bir güvenlik duvarı çekiliyor. Gerisi boş.. Resmen havanda su dövülmüş.

        KONUŞMAK YASAK”

        Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu’yu günlerce aradık konu hakkında bilgi almak için. Sekreteri ve özel kalemine not bıraktık. Cep telefonunu defalarca çevirdik. Çünkü bu konu çok ciddiydi ve en yetkili ağız bilgi vermeliydi. Tatlısu, ısrarlarımız sonunda telefonu açtı. Ancak, iki stad hakkında açıklama yapamayacağını, bu konularda genel müdürlük tarafından yasak kararı alındığını belirtti arkadaşımız Abdullah Çelebi’ye..

        Resim çekmek yasak, bilgi vermek yasak, futbol oynamak yasak!.. Sayın Tatlısu konuşmasının yasak olduğunu söylüyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü resmi sitesine girdim, gördüm ki Ali Osman Tatlısu bol bol konuşuyor.

        1 temmuz 2015: Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliği;

        29 Haziran 2015: İl Spor Merkezleri açılışı..

        13 Mayıs 2015: Voleybol şampiyonu Arkasspor’u kutlama ziyareti.

        Daha ilerledikçe bir çok açıklamasına da şahit oluyorsunuz. Ama konu stadlara gelince; yasak.

        DURUM YİNE VAHİM

        Yasak, çünkü açıklanacak bir şey yok.

        Atatürk Stadı’nda Alaşehir tımarının dışında, hiçbir şey yapılmamış. Atatürk Stadı’nın zemin onarımı ihalesi ertelendi. Alsancak Stadı, rezil durumda.

        Kimsenin haberi yok galiba 40 gün kaldı maçların başlamasına. Doğanlar Stadı yetişmezse, ki yetişmeyecek gibi duruyor, yine yolculuk var İzmirli takımlara.. Göztepe ve Karşıyaka’nın yeni stadlarına çivi çakılmadı. İzmir stad diye inim inim inliyor. İl Müdürü “Konuşmak yasak” diyor. Spor Bakanlığı’ndan çıt yok. Biz usanmadan, bıkmadan yazdık, duyan yok... Tükenen, tüketilen İzmir oluyor, kulüplerimiz can çekişiyor. Yazık... Bir yıl daha boşa gidiyor...

        Diğer Yazılar