Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’e yapılacak olan stadlar konuşulmaya başladığından bu yana 3 yıl geçti.

        Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç, 2011 yılının şubat ayında İzmir’e geldiğinde, “2 Stad” açıklamasını yapmış, herkesi de sevindirmişti.

        Ancak, açıklamayı duyduğum gün hissettiklerimle, bugün arasında hiç bir fark yok. Çünkü, yapılabileceği konusunda hep şüphelerim vardı.

        “Yapılmak mı istenmiyor, yoksa yaptırılmamak mı” ikileminden zarar gören bir İzmirli, bir spor adamı, bir sporsever olarak, hala iri bir adım atılmadığı ve atılamayacağı kanısındayım..

        İHALLER BİTTİ, AMA

        Göztepe ve Karşıyaka’ya yapılacak olan stadların 20 Mart 2013 tarihinde ihaleleri sona erdi.

        28 Mart tarihinde de Göztepe ihalesini kazanan firma sözleşme masasına davet edildi. Firma 12 Nisan tarihine kadar sözleşmeye imza atıp, yeri teslim alacak. Karşıyaka’ya yapılacak olan stad içinse bu süreç başlamadı. 1 ay sonra firmaya yer tesliminin yapılacağı tahmin ediliyor.

        Ancak, önemli olan teslimattan sonraki süreç. Aslında, ihaleyi kazanan iki firmanın kazmayı vurması gerekir. Ama itirazların gelmesi halinde, hukuki süreç tamamlanıncaya kadar yine inşaata başlayamayacaklar.

        * * *

        “İtiraz olacağı ne malum” diye düşünebilirsiniz. Olacak gibi görünüyor. Çünkü, Büyükşehir Belediyesi TOKİ’den projeleri istemiş. Gençlik ve Spor Bakanlığı da gönderilmesi onayını vermiş. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’in en işlek yerlerine iki stad yapılmasının trafik karmaşası yaratacağını söylediğini hatırlarsak, itiraz geliyor gibi görünüyor.

        Daha önce de söylemiştim, Başkan Aziz Kocaoğlu, itirazı nedeniyle, “İstemezükçü” durumuna düşecek diye. Ancak, gerçekleri de gözardı etmeyerek eleştirmek ve Kocaoğlu’nun da stad kazandırma isteğini unutmamak gerekir.

        * * *

        Haklı yönleri de çok. İzmir’e stad yapılması için çırpınan, her projeye “Evet” diyebilecek kadar aç bir İzmirli olarak, “Haklı” demekten mutlu olmamakla birlikte, yerlerin sorunlu göründüğü açık. Alsancak Stadı’nda bile maç yapılırken, çevresinde alınan önlemler nedeniyle trafiğin kapatıldığı düşünülürse, Göztepe ve Karşıyaka’da maçın nasıl oynatılabileciğini merak ediyorum.

        İzmir gibi büyük bir şehrin başkanının buna olur vermemesini de, “İstemezükçü” olarak düşünmenin haksızlık olduğu kanısındayım.

        Ancak, İzmir’e stad kazandırmak için kurumların yazışmalarla görüşmesini ve bir araya gelmemelerini anlayamıyorum.

        “Duyuyoruz ki, itiraz edeceklermiş” diyor bakanlık yetkilileri..

        Belediye ise, yazı yazarak gösteriyor tepkisini...

        BİR ARAYA GELİN

        Şehir plancıları odaları da projeleri görmek istiyor..

        Anlayamıyorum diyorum ya... Neden, bir araya gelemiyorlar. Neden, karşılık görüşmüyorlar. Neden Valimiz Mustafa Toprak, bu işin kararını verecek olan kurumları, hem de sonuç alınıncaya kadar, toplamıyor.

        Neden uzadıkça, uzuyor.

        İzmirli, bu stadların yapılamayacağını düşünüyor.

        Herkes bunu bilsin.

        Yapmak isteyenler çıksın, konuşsun...

        Eteklerdeki taşlar dökülsün.

        Kapalı kapılar ardında süren çatışmalar, sona ersin.

        Bizleri “Yapılmayacak” kanısından uzaklaştırın.

        Sayın Bakan...

        Sayın Vali’m

        Sayın Kocaoğlu...

        Sesimizi duyan var mı?

        Ya da itirazı olan...

        Diğer Yazılar