Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        F.Bahçe’nin bankoları Simon Kjaer, Volkan Şen sakat, Sow milli takımda. Bu üç banko yokken Advocaat, Alper Potuk ve Van Persie ile hazırlık maçında oynattığı yeni transfer Karavayev’i de kulübede oturtmuş. Geçen hafta “Git” denilen Aatif ile Ozan Tufan ise ilk 11’de... Orta saha da defansif özellikleri ağır basan Mehmet Topal, Josef de Souza ve Ozan’a emanet. Fernandao tek santrfor, gözler her zaman olduğu gibi Lens’te. Bu şartlarda bile bildiğimiz, seyrettiğimiz Adana’nın İstanbul’da rakibine kafa tutacağına ihtimal vermiyoruz.

        F.Bahçe maça hızlı başlıyor ama ilk tehlike rakipten geliyor. Adanalı Cem daha 5. dakika dolmadan topu Volkan’a nişanlamasa misafir takım öne geçecek. F.Bahçe geriden iyi çıkamıyor, orta alanda iyi top yapamıyor. Tek ümit Lens. Sağ kanattan onun bindirmeleri ve kesmeleri olmasa takım pozisyon bile bulamayacak! Rakip Adana ise ilk bölümde kazandığı topları daha akıllı ve daha iyi kullanıyor. Öyle ki ikinci ani ataklarında Megaye ile golü buluyorlar. Golde Neustadter ile Skrtel ikilisinin katkısı büyük!

        F.Bahçe golden sonra yine yükleniyor, kalede Itandje devleşiyor ama Mehmet Topal’ın golüne engel olamıyor. F.Bahçe golden sonra bir şanssızlık yaşıyor. Sakatlanan Mehmet Topal yerini yeni transfer Karavayev’e bırakıyor. Devre berabere bitecek derken yine Neustadter ve Skrtel’in uyuşmazlığı ile Adana bir ani atakla Roni’nin golüyle yine öne geçiyor.

        F.Bahçe ikinci yarıya rakibe önde baskı yaparak başlıyor ve rakip alana yerleşiyor. Advocaat oyuncu değişikliği yapmamış, Lens’i sola, Karavayev’i de sağ kanatta görevlendiriyor. Rakibin hiç hücum düşünmediği bu bölümde F.Bahçe yine de pozisyon bulmakta zorlanıyor. Advocaat’ın ilk hamlesi Aatif’ı oyundan alıp uzun zamandır şans vermediği Salih’i oyuna almak oluyor. Aatıf çıkarken yuhalanıyor, Salih girerken de şaşırtıyor. F.Bahçe bilhassa Lens’in inanılmaz performansıyla maçı hiç bırakmıyor. Son bölümde de kazanılan penaltıyla yine eşitliği sağlıyor. Van Persie’nin oyuna girmesiyle de son 10 dakika maç tek kale oyuna dönüyor. Dönüyor ama F.Bahçe kalesinde devleşen Itandje’ı geçemeyip kale önünde beceriksiz olunca çok önemli 2 puan kaybedip adeta fırsat tepiyor.

        Adana’nın takım olarak alkışlanacağı, Advocaat’ın ise sahaya 11 ve yaptığı değişikliklerin çok konuşulacağı bir maç da sürpriz bir sonuçla sona eriyor.

        İSABETLİ TRANSFER

        Dün ortaya koydukları mücadele ile Adana’nın ligin ikinci yarısında çok iyi işler yapacağına inandık. Hele Rize’den alınan kaleci Itandje için çok ama çok isabetli transfer diyebiliriz, dün sahanın yıldızıydı.

        İŞLERİ ZOR

        Adana karşısında beklenmedik 2 puan kaybeden F.Bahçe’nin haftaya Kadıköy’de liderle maçı var. Bence bu maç F.Bahçe’nin zirvedeki kaderini belli edecek. Ama bu futbolla Başakşehir’i yenmeleri zor gözüküyor.

        Diğer Yazılar