Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa ile deplasmanda oynuyorsanız işiniz çok zor demektir. Çünkü ev sahibinin hem futbol oynama iştahı kabarık hem de müthiş bir tribün desteği vardır. Son haftaların çıkıştaki takımı F.Bahçe’de hedef Bursa’da zoru başarmaktı. Sakat Alper’in yerine Janssen’i ilk 11’e monte eden Aykut Kocaman, 4-5-1 dizilişi ile orta alanı kalabalık tutmayı ve pozisyon vermemeyi planlamıştı. 3-5-2 düzenindeki ev sahibi ise ilk 45 dakikada hatalı pas şampiyonu olunca ne oyuna ağırlığını koyabildi ne de pozisyon bulabildi.

        F.Bahçe’de iki bek, Şener ve İsmail, rakip güçlü olunca her fırsatta ileri çıkmayı düşünmediler. Giuliano ve Dirar’ın ilk bölümdeki etkisiz oyunları ile Aatif’ın çabaları yeterli olmayınca F.Bahçe de rakip kale önünde çok fazla gözükemedi. Devre biterken sakatlanan Janssen, yerini Soldado’ya bıraktı. İki kaleci, Harun Tekin ve Volkan Demirel’in kurtardıkları çok önemli bir pozisyon yoktu dersek ilk yarıyı daha net anlatmış oluruz.

        Bursa’nın hocası Le Guen, ikinci yarıya Faty’yi oyuna alıp takımını 3-5-2’den adeta 3-6-1’e döndürdü. Ev sahibi kendi alanına geçip F.Bahçe’yi beklemeye başladı. Bu yarıda önde yapılan baskı, iyi pas trafiği ve de Giuliano’nun hareketlenmesi ile F.Bahçe maç ağırlığını koydu. Gol adeta geliyorum diyordu. Sonunda da geldi ama penaltıdan...

        Golden hemen sonra Aykut Kocaman, Aatif’ı dışarı alıp dikine oynayan, adam eksilten Valbuena’yı sahaya sürdü. Çünkü biliyordu ki, rakip artık geride geniş alanlar bırakacak. Ev sahibi müthiş seyirci desteğine rağmen sahada yoktu. Batalla ve Aziz Behich kazandıkları topu rakibe hediye ediyor, Stancu ile Bursa 10 kişi oynuyordu. Hücuma çıkmakta zorlanan Bursa karşısında F.Bahçe, kazanmayı hak etmişti. Zorlu Bursa deplasmanından aldığı galibiyetle Sarı-Lacivertli takım artık düzlüğe çıkmıştır. Düne kadar bu takımdan bir şey olmaz diyenler, bakalım şimdi neler yazıp neler karalayacaklar!

        Düne kadar bu takımdan bir şey olmaz diyenler, bakalım neler yazıp neler karalayacaklar!

        Diğer Yazılar