Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        14 Şubat Sevgililer Günü vesilesiyle İstanbul'un en romantik mekânlarını sizin için masaya yatırdık. İşte Sevgililer Günü'nde romantizmi garantili mekânlar.

        TUĞRA RESTORAN / ÇIRAĞAN PALACE

        Çırağan Sarayı’nın ihtişamlı yapısı içinde yer alan Tuğra Restoran, Boğaz’ın kenarında muhteşem manzaralı teras bölümü ve yüksek tavanlı iç mekânı ile büyüleyici bir atmosfere sahip. Teras bölümündeki beyaz mermer sütunların el işçiliği endamıyla dikkat çekiyor. Zemindeki beyaz mermer karolar, sütunları destekliyor. Beyaz boyalı metal sandalyeler, beyaz masa örtüleri sütunlarla bütünleşip net ve ferah bir ortam yaratıyor. İç mekânda hakim renk kırık beyaz ve bej. Yüksek tavanlar, farklı motiflerdeki kartonpiyerlerle sınırlandırılmış. Mekânın geniş görünmesi için ayna kaplı panolar kullanılmış. Duvarda asılı İstanbul resmi bir an için geçmişe yolculuk etmenizi sağlıyor.

        LEB-İ DERYA

        Güzel bir İstanbul manzarası mı izlemek istiyorsunuz, Leb-i Derya size bunu pencerelerinin arkasından sunuyor. Modern dekoratif detaylarla bezeli mekânın beyaz lake barı, tam merkezde yer alıyor. Tavandaki kumaş oyunları, beyaz ve süzülen formlarıyla çok romantik. Şöminenin sıcacık etkisi de bu havanın altını çiziyor. Masalar üzerlerine yerleştirilen küçük lambaderle aydınlatılıyor.

        MİKLA RESTORAN

        İstanbul romantizm kokan bir şehir, Mikla da bunu içine çeken bir mekân. The Marmara Pera Oteli'nin en üst katındaki restoran, kente ait, parıltılı, zarif, stil sahibi pek çok özellik taşıyor. Mekânda manzaranın maksimum algılanabilmesi için kayıtsız cam korkuluklar tercih edilmiş. Zeminde ise ahşabı vurgulayan bir parke kullanılmış. Mobilyalarda 50'li yılların etkisinin hissedildiği restoranda; alçak sırtlı, kollu sandalyeler ergonomik tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Beyaz masa örtüleri ile sandalyelerin bordo döşemeleri hoş bir kombinasyon yaratmış. Mekânın merkezinde yer alan taşıyıcı kolonlar, parçalı aynalarla kaplamış.

        PARK ŞAMDAN

        Tam 29 yıldır Nişantaşı'nda hizmet veren Park Şamdan, misafirlerini yalın ortamında ağırlıyor. Restoranın iç mekânı katlanır ahşap doğramalarla kış bahçesine bağlanıyor. Mum ışığı ise ambiyansa imzasını atıyor. Bu arada taze çiçekler de dekorasyonun önemli bir parçası. Kış bahçesindeki en önemli unsur da yine yeşil bitkiler. Şehrin göbeğinde yemyeşil bir dokuyla karşılaşmak insana mutluluk ve huzur veriyor.

        FREDERIC'S / W HOTEL

        İstanbul'da sevilen ve ilgi gören, ilk steak&lobster restoranı Frederic's, şimdi konuklarını W İstanbul'da ağırlıyor. Modern bir anlayışıyla dekore edilen mekânda, ağırlıklı olarak bordo ve toprak tonları kullanılmış. Restoranın girişinde konukları dev bir akvaryum karşılıyor. Salonda kullanılan tuğla duvar kaplamaları, ahşap panjurlu pencerelerle çok uyumlu görünüyor. Bakır aydınlatma armatürleri birer kolye gibi masaların üzerlerini süslüyor. Duvarda asılı siyah beyaz tablo ise mekâna hareket kazandırıyor.

        Diğer Yazılar