Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehrin dört bir yanında sayıları her geçen gün çoğalan yeni nesil fırınlar, bizi hem mutlu ediyor hem de irademizin sınırlarını zorluyor. Birbirinden leziz ekmeklerin yanı sıra bu mekânlar dekorasyon konusunda da birbirleriyle adeta yarışıyor. İşte İstanbul’un en güzel fırınları...

        BEYAZ FIRIN

        1836’da kurulan Beyaz Fırın’ın kurumsal rengi turuncu, neredeyse fırının kuruluş yılı kadar eski. Mekânın logosu ve tüm dekoratif aksesuvarlarında turuncunun etkisini hemen görüyorsunuz. Beyaz Fırın’ın Ataşehir’deki şubesi yeni nesil fırınlara çok güzel bir örnek. Mekândaki hâkim renkler; antrasit, meşe ve beyaz. Tavan sıvama yöntemiyle uygulanan özel bir malzemeyle boyanmış. Oturma grupları için meşe rengi sandalyeler ve beyaz mermer tablalı masalar tercih edilmiş. Ekmek sunumları hasır sepetlerde ve ahşap kutularda yapılıyor. Zemin kaplaması Zint adı verilen bir tür Hint taşından yapılmış.

        BACKHAUS

        Bir Türk-Alman ortaklığı ürünü olan Backhaus dekore edilirken amaç; fırından çıkan ürünleri en iyi ve en sağlıklı şekilde tüketiciyle buluşturmak olmuş. Fırandan içeriye girdiğinizde sizi profesyonel gıda aydınlatma sistemiyle aydınlatılan ekmekler karşılıyor. Mekânın zemininde beyaz seramik ve parke bir arada kullanılmış. Duvarlardaki yatay çizgiler, kare desenli panolar, renkleriyle sürekli hareket halinde olan ortama canlılık kazandırıyor. Backhaus o kadar güzel kokuyor ki, fırından çıkmak istemiyorsunuz. Tavan yüksek olduğundan aydınlatma elemanları askılarıyla zemine yaklaştırılmış. Böylelikle dengeli bir aydınlık yaratılmış.

        LE PAIN QUOTIDIEN

        Belçikalı şef Alain Coumont tarafından kurulan Le Pain Quotidien’de mobilyaların hepsi doğal ahşaptan. Zemin de mobilyalara eşlik ediyor. Mekânın merkezinde yer alan uzun masada fırından yeni çıkmış bir şeylerin tadına bakarken hiç tanımadığınız kişilerle sohbet etmeye başlayabilirsiniz. Ürünlerin sergilendiği yüksek, raflı, dolaplar aynı zamanda mekânı bölümlere ayırıyor. Duvarlarda günlük duyuruların yapıldığı siyah yazı tahtası dikkat çekiyor. Tezgâhlarda ise temizliğe de vurgu yapmak için beyaz mermer kullanılmış. Tavandan sarkan armatürlerle aydınlatılan mekân, dekorasyonu kadar fırından çıkan ürünleriyle de dikkat çekiyor.

        KOMŞU FIRIN

        Ekmek konusunda bir hayli iddialı olan ve geleceğin geleneğini oluşturduğunu düşünen Komşu Fırın, dekore edilirken duvarlarında sadeliğin ve hijyenin temsilcisi beyaz seramikler ve doğallığın simgesi masif ahşap bankolar kullanılmış. Mekânda beyaz, açık renk ahşap, siyah ve tonları hâkim. Ürünün müşteri ile buluşması ise çok yakın mesafede sağlanıyor. Böylece Komşu Fırın’da her şeyi yakından görebilir, tazeliğinden emin olabilirsiniz.

        MEŞHUR KIREÇBURNU FIRINI

        Meşhur Kireçburnu Fırını’nın geçmişi 54 yıl öncesine dayanıyor. Müşterilerinin değişime itirazları var. Onlar eski fırınlarından vazgeçmek istemiyor. Bu yüzden mekânın dekorasyonunda sınırlı değişiklikler yapılabilmiş zaman içerisinde. Ona özelliğini ve güzelliğini veren de bu zaten.

        Diğer Yazılar