Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Haftalar öncesinden belliydi Fatih Hoca’nın ‘Türk futbolunun kurtuluş reçetesi’ni açıklayacağı. Bu konu ile ilgili bizim gibi diğer gazetelerde ve programlarda yazarlar, yorumcular fikirlerini beyan etti hafta boyunca. Ancak Terim’in açıklamalarından iki gün önce Demirören’in 14 yabancı ile ilgili açıklaması, beklendiği gibi gündemin ortasına bomba gibi düştü.

        O andan sonra ‘Türk futbolunun kurtuluşu’ hakkında kim ne derse desin pek bir etkisi olmayacaktı, olmadı da.

        Fatih Terim’in kendisi de dâhil hepimizin suçlu olduğu bu durumla yüzleşmek için yaptığı toplantıdan çok önemli satırbaşları dikkate bile alınmadı. TFF’nin delegasyon yapısındaki çarpıklık, Messi’nin ‘cüceliği’ kadar yazılıp, konuşulmadı.

        Hoca, Türk futbolunun altyapısının yeniden yapılanma zorunluluğunu, kulüplerin borç batağını anlattı ama medyada karşılık bulmadı. Hatta üstü kapalı olarak federasyon başkanlığına aday olabileceğini dahi söyledi ama varsa yoksa 14 yabancıydı gündem. Önceki hafta yazdığım illüzyon böyle bir şey işte.

        Yıldırım Demirören büyük bir illüzyonist. Tek bir açıklama ile tüm gündemi değiştirdi. Fatih Terim Türk futbolunun gelişimi adına yıllardır hepimizin ortak teşhislerini tek seferde toparladı ancak çözüm önerileri konusunda çok net değildi. Terim belki de bu illüzyon ve boğuntu içinde detaylı çözümleri paylaşmak istemedi. Belki de tam anlamı ile hazır değildi reçete.

        Fatih Terim’in teşhislerinin tamamının altına imzamı atarım. 14 yabancı konusu zaten 2-3 kulübü kurtarmak için dillendirilmiş bir koca yalan, ki ‘Hoca’nın da çok inandığını sanmıyorum bu uygulamaya.

        Yine Fatih Terim için yapacağım birçok eleştiri var. Ki bu eleştirileri yüz yüze söyledim de yazdım da. Eleştiriye gayet açıktır, eleştirene bağlı olarak.

        Evet geç de olsa sonunda İmparator çıktı; hepimizin aklında, dilinde, kaleminde olanı kendi üslubu ile çatır çatır söyledi. Şimdi yabancı sayısı konusu dışında hocayı eleştirenlere -özellikle futbol adamlarınaönce “niye bugüne kadar sustunuz?” diye sorar, sonra kavramsal olarak “neyi beğenmediniz ya da yanlış buldunuz?” diye soruma devam ederim.

        Türk futbolunun çarpık yapılanmasının, hatalı atılmış temellerinin ortaya çıkması ve mevcut durumunun düzelmesi için temeline önce dinamit konması gerekiyordu. Fatih Hoca yeni bir futbol reformu için fitili ateşledi. Önümüzdeki 6 ay İmparator ile İllüzyonist arasında yaşanacaklar belirleyecek futbolun geleceğini.

        Türk futbolunda artık bir değişim süreci yaşanacağı kesin çünkü aylar önce yazdığım gibi para bitti. Mevzu futbol ve sorunları olunca aklınıza rasyonel hiçbir çözüm gelmesin. Şimdi ya tüm illüzyonistler bize muhteşem bir gösteri sunar ve hepimiz aval aval seyrederiz. Ya da elimizi, gövdemizi bu futbol enkazının altına sokar yeniden yapılandırılması için üzerimize düşen katkıyı sağlarız.

        Diğer Yazılar