Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beni en çok heyecanlandıran işler sosyal sorumluluk projeleri... İçinde sorumluluk duygusu olan, sonunda bir iyiliğe bağlanan, böylece insanların yürekleri aynı duyguyla dolu dolu yaptıkları işlerden inanılmaz keyif alıyorum. En beni heyecanlandıran proje ise ING Bank'ın 2005 yılından bu yana dünya genelinde 100 binden fazla çalışanını dahil ederek UNICEF ile birlikte yaptığı "Global Challenge" Sosyal Sorumluluk Platformu.

        Öyle ki her yıl "Global Challenge" kapsamında 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü çerçevesinde projeye dahil olan ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenleniyor, toplanan fon UNlCEF'e bağışlanıyor. Proje hakkında fikriniz olsun işin büyüklüğünü ve değerini anlatabileyim diye rakam vermek istiyorum örneğin 2010 yılında 38 ülkeden 20 binin üzerinde çalışanın bilfiil katılımıyla UNlCEF'e 927.569 Euro bağışlandı. Öyle kıymetli bir proje bu...

        GELELİM ÜLKEMİZE...

        ING Bank Türkiye ise 2009 yılında bu platforma "Küçüklere Büyük Destek" adıyla katılmaya başladı. İlk yıl toplanan fonlarla, MEB ve UNICEF işbirliğinde yürütülen "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Gaziosmanpaşa Arnavutköy Taşoluk TOKİ Anaokulu'nun donatılması sağlandı.

        2010 yılında ise yine Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF kanalıyla yürütülen"İköğretimde Telafi Eğitimi" adlı çocuklar için idare, koruma ve adaleti vurgulayan bir programa katkıda bulunuldu. Bunlar çok güzel çok anlamlı işler... Bu yıl yine toplanan bağış miktarını artırmak amacıyla UNICEF işbirliğiyle çeşitli etkinlikler planlayan proje ekibi 17 Aralık tarihine kadar devam edecek fon toplama etkinlikleri kapsamında ilk olarak ING Bank çalışanlarının katıldığı bir fotoğraf yarışması düzenledi. İFSAK'ın desteğiyle gerçekleştirilen "Çocuk ve Farklılıklara Saygı" konulu fotoğraf yarışmasında, ben de seve seve, koşa koşa giderek jüri oldum.

        ING Bank Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Sivri, İFSAK'tan Genel Sekreter Burak Şenbak ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Turaç, blogger Cesur Doruk ile birlikte cidden zaman harcayarak 10 fotoğraf seçtik. En çok etkinlendiklerimizi, farklılıkları en iyi gösterenleri belirledik.

        Kartpostal olarak bastırılıp ING Bank'ta satışa sunulacak bu kartlardan elde edilen gelir ise UNICEF'in çocuklar için oluşturduğu yardım fonuna aktarılacak.

        Bu büyük projeye, minicik bile olsa katkım olabildiyse ne mutlu bana.

        Sonunda çocuklara gidecek iyilikler var ya... Hiçbir duygu konulamaz bunun yerine.

        Tebrikler "Küçüklere Büyük Destek" için harcadıkları, zaman, emek, para ve gönülden destek olan tüm ING personeline...

        İnanılmaz deneyim

        Geçen hafta yazdığım yoğurt makinesi beni şoke etti. Dünyanın en çok yoğurt tüketen ülkelerinden biri ve geleneksel olarak yoğurt yapmayı en çok seven ülke olarak tam 2 kilo yoğurdu makineyle aynı anda yapabilme ve istersem yarısını süzme yoğurt haline getirebilmenin keyfini evde çığlıklar atarak yaşadım. Tüm yaşadıklarımı yazmayı gazetede yer imkânları olmadığından burada yapamıyorum. Deneyimlerimizi yoğurt blogumuzda paylaşıyoruz. Detaylar ise www.hthayat.com adresinde. Geleneksel lezzetleri yeni teknolojileri kullanarak daha çok insanın tüketmesini sağlayan firmalara hayranım! Tebrikler Tefal'e...

        Oyun mu dediniz?

        Dijital oyun tutkunlarının en son teknolojik yenilikleri yerinde göreceği GameX 2011 Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı Harbiye Lütfi Kırdar Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Bilgisayar ve iletişim teknolojilerini geniş kitlelerle buluşturma misyonuyla 30 yıldır COMPEX Fuarlarını düzenleyen Rönesans Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan GameX 2011 Fuarı'ında, yerli ve yabancı firmalar, teknolojik yeniliklerini sergilerken, oyun tutkunları dijital oyunların yanında ödüllü turnuvalarda keyifli saatler geçirecekler. GameX 2011 'de dünyayı peşinden sürükleyen birçok dijital oyunun Türkiye prömiyeri de yapılacak. Yarın son gün, aman kaçırmayın!

        Minikler Akmerkez'de kavanozlar hazırlıyorlar

        Akmerkez'in küçük misafirleri, 'Çocuk Etkinlikleri' kapsamında bugün 14.00 ile 16.00 saatleri arasında yemek bölümünün olduğu katta düzenlenecek etkinlikte sevimli farelerle süslü sürpriz kavanozlar yapıyorlar. Çocuklar,

        sürpriz kavanozları süslerken hem el becerilerini geliştiriyor hem de eğlenceli vakit geçiriyorlar. Akmerkez Residence, Apart Hotel Ulus Caddesi No: 3 34340 Etiler / İstanbul. 0212 282 01 70

        Hediye Operasyonu zamanı!

        Noel Baba'nın bir oğlu olsa... 3 boyutlu olarak vizyona girecek Hediye Operasyonu, her çocuğun kafasından geçen soruya nihayet hiç duyulmamış bir yanıt veriyor: "Noel Baba onca hediyeyi bir gecede nasıl dağıtıyor?" Noel Baba'nın, Kuzey Kutbu'nun altına saklanmış nefes kesici, ileri mi ileri teknoloji ürünü operasyon merkezi sayesinde... Ama filmin merkezinde, yılbaşı klasiklerine yaraşır unsurlara sahip bir öykü var. Komik mi komik bir aile ve benzersiz bir kahraman: Noel Baba'nın en küçük oğlu, Arthur. Noel Baba'nın küçük oğlu, heyecan verici bir göreve çıkıyor. Başarabilecek mi?

        Diğer Yazılar