Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk önce www.haberturk. tv sitemizde dikkatleri çektik darbenin hazırlanması ve ilk uygulamaya başlanmasının WhatsApp’ta örgütlendiğine.

        Hakikaten darbeciler kendi aralarında bir WhatsApp grubu oluşturarak bunun aracılığıyla konuşmuş ve örgütlenmişler.

        Sitemizde bu grupta yapılan görüşmeler ekran görüntüsüyle tümüyle yayınlandı.

        Hayatta her şeye üzerinde fazla düşünmeden tepki verenler bu gerçekten yola çıkarak şimdi WhatsApp’ın yasaklanmasını filan isteyebilirler. Bu yüzden hemen söylemeliyim, darbeciler bir grup oluşturup bunun aracılığıyla konuşmuş olabilirler ama darbe nasıl sosyal medyada başladıysa aynen yine sosyal medyada bitirildi.

        Bir defa biz vatandaşlar yine WhatsApp’taki gruplarımızda arkadaşlarımız sevdiklerimizle konuşup bağlantılı kaldık bilgi paylaştık, örgütlendik.

        Daha da önemlisi saldırılar henüz sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan çok zor şartlar altında İstanbul’a dönmeye çalışırken halkla ilk kez yine sosyal medyayı kullanarak konuştu.

        O konuşma darbeyi gerçekten bitirecek süreci başlattı. Hepimizin o anda onu duymaya ihtiyacı vardı. Bulunduğu yerden cep telefonuyla sosyal medya üzerinden bizlere konuştu Cumhurbaşkanı; o anda ihtiyacımız olan morali ve direnme gücünü verdi.

        Bu nedenle sosyal medya hakkında genellemeler yaparak toptan kötüleyici ve övücü konuşmalar yapmamak gerekiyor.

        Sosyal medyanın her türlüsü sadece bir araçtır. Hangi amaçla kullanacaksan ona hizmet eder. İyilik veya kötülük amacınıza göre belirlenir, sosyal medyanın niteliğine göre değil.

        Örneğin Twitter’da bir troll olup ona buna çamur atmak, küfür etmek de mümkün, onu hep güzellikler hakkında, pozitif enerji yaymak için kullanmak da.

        Facebook sayfanızda daima saçma sapan fikirleri paylaşıma açabilirsiniz veya sayfayı her yenilediğinizde önemli olabilecek, okuyana ufuk açabilecek düşünceleri paylaşabilirsiniz. WhatsApp’ta da darbe yapmak için de grup kurabilirsiniz, darbeyi önlemek için de.

        Diğer Yazılar