Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YILLARDIR komplo teorisyenleri, gizli 55’inci bölgeden bahsedip Roslyn’de uzay aracı görüldüğünü, uzaylıların insan kaçırıp deneyler yaptıklarını anlattılar. Bunlara inananların sayısı hayli fazla olduğundan bu tür olayların anlatıldığı X-Files dizisi, global düzeyde başarı kazandı. Birçok insan uçan gemi gördüğünü iddia etti, birçok fotoğraf da çıktı. Ama fotoğrafların montaj olduğu, insanların yalan söyledikleri, Roslyn’de aslında uzaylı görülmediği ve 51. Bölge gibi gizli olduğu iddia edilen bir yerin de olmadığı resmen söylendi. Fakat son olarak öyle bir gelişme oldu ki, insan “Galiba komplo teorisyenlerinin anlattığı her şey doğru” diye haykırmak zorunda kalıyor.

        GEZEGENİ KORUMA SUBAYI

        Yönetimin uzayla ilgili işlerine bakan kuruluş olan NASA’nın “gezegeni koruma subayı” arayışı başlattığı ve bu yeni subayın görevinin “gezegenimizi uzaylılara karşı korumayı koordine etmek” olacağı söylendi. Aslında temmuz başından beri bu arayış sürüyormuş ama haber şimdi duyuldu. Gezegeni koruma subayı olarak atanacak kişiye yılda 124 bin 406 ile 187 bin dolar arası maaş verilecek.

        Basit mantıkla sorarsak eğer, resmen denildiği gibi gerçekten uzaylılar yoksa o zaman bu kadar maaş verip neden gezegenimizi onlara karşı koruma sistemi getiriliyor? Buna verilebilecek tek bir mantıki cevap var tabii ki: “Demek uzaylılar varmış.”

        Bu yeni subayın bir diğer görevi, uzaylıların gezegenlerini de bize karşı koruyacak önlemler almak olacak. NASA, uzayın normal dengelerinin bozulmasını istemediğinden diğer gezegenleri dünyaya karşı korumanın da gerektiğini düşünmüş. Gezegeni koruma subayı, dünyayı uzaylılara karşı koruyacak işleri koordine ederken dünyadan da karşı bir saldırı olmamasına dikkat edecek anlayacağınız.

        BİLİMKURGU

        Biliyorsunuz Washington’dan mizah hariç siyaset dışı konularda yazmamaya çalışıyorum. Çünkü siyaset gündemi ve Türkiye’yle ilgili konular öyle fazla ki mizaha bile az yer kalıyor. Ancak bu NASA’nın yeni örgütlenmesi yazılmayacak gibi değildi.

        Ayrıca benim bilimkurgu edebiyatı hakkında ciddi bir bilgim de vardır. Çok eskiden beri bu türün iyi bir okuyucusuyum, yazarlarını, ekollerini de iyi tanır ve bilirim. Bir ara belki de dünyadaki en ciddi ve kapsamlı bilimkurgu kütüphanem vardı. Özel hayatımdaki hızlı ve kapsamlı değişiklikler yüzünden o kitaplarımın önemli bölümünü kaybettim.

        Buna hep üzülüyordum, özellikle Harlan Ellison’un devrimci içerikli ve bilimkurgu edebiyatının yönünü değiştiren “Dangerous Visions” adlı kitabını kaybetmiş olmam içimi acıtıyordu. Bu kitabı 20 yıldır aramadığım yer kalmamıştı, ama sonunda amazon.com da “collectible science fiction books” bölümünde buldum. Şimdi tekrar büyük keyifle okuyorum.

        Sitenin “koleksiyonu yapılacak bilimkurgu kitapları” bölümü, benim mali açıdan mahvolmama da neden olacak, buna da eminim

        YENİ İÇ SAVAŞ

        - BEYAZ Saray’da patlayan yeni iç savaşın çok kurban alması ihtimali bulunuyor. Trump’ın seçmen kitlesini oluşturanlar, Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’a savaş açtı. Ortada Maoist, İslamist, derin devletçi suçlamaları uçuşuyor. Konu çok ilginç, gelecek hafta burada anlatacağım.

        - Eğit-donat programının, CIA’nın bugüne kadar yaptığı en pahalı operasyon olduğu iddia ediliyor.

        - Pentagon, İdlib’de El Kaide’nin güçlenmesi sürerse rejimin ve Rusların yeniden bombalamaya başlaması tehlikesine dikkat çekiyor

        - ABD Savunma Bakanı Mattis’in, Trump yönetimine katılmadan önce emekli olduğu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri’ne danışmanlık yaptığı ortaya çıktı.

        Diğer Yazılar